Orakel – Thomas Olde Heuvelt (20 januari)

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden getrokken om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, ontdekt men dat het schip een voorbode is van iets onheilspellends. Iets dat ons aller toekomst op het spel zet.

Een meesterstuk – Peter Römer (22 januari)

Jacques en Anton, twee oude vrienden, vinden kort na elkaar de dood. De een pleegt zelfmoord, de ander sterft twee maanden later aan een hartaanval. Een tragische samenloop van omstandigheden, naar het zich laat aanzien. In elk geval legt niemand een verband met de opzienbarende ontdekking die de twee mannen kort daarvoor hebben gedaan. Wat ook niet kan, want ze hebben hun vondst angstvallig geheim gehouden… dachten ze.

Dertig jaar later wordt op klaarlichte dag de Amsterdamse kunsthandelaar Louis Post in zijn winkel in de Nieuwe Spiegelstraat vermoord. Professor Arjen Hageveld denkt te weten waarom. Het heeft te maken met het schilderij van de relatief onbekende achttiende-eeuwse schilder Isaac Pietersz waar een van zijn studenten al maandenlang onderzoek naar doet. Een schilderij met een geheim dat de professor enkele dagen eerder met de kunsthandelaar had gedeeld.

Katja Hiemstra heeft in eerste instantie geen flauw idee hoe opzienbarend de ontdekking is die ze tijdens haar afstudeerproject heeft gedaan. Voor haar heeft het schilderij van Pietersz vooral persoonlijke waarde – het doek heeft ooit toebehoord aan haar grootvader Anton. Maar het proces dat zij onbewust in gang heeft gezet, valt niet meer te stoppen. Er staat veel op het spel, te veel, en niemand – niet in Genève, niet in St Petersburg en zeker niet in Den Haag – kan zich veroorloven te verliezen…

De kliniek – Martine Kamphuis (7 januari)

Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt…

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes (29 januari)

‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Van slag – Meghan Quinn (26 januari)

Carson Stone is een van de veelbelovendste spelers van het Brentwood University-honkbalteam. Tot hij tijdens een training door een jongerejaars onderuit wordt gehaald en daardoor zijn achillespees scheurt. Wanneer hij hersteld is van de blessure lijkt hij zijn mojo kwijt te zijn. Wat hij ook probeert, zijn slaggemiddelde blijft mijlenver achter bij wat het was.
Milly Potters hele leven staat in het teken van honkbal. Het is haar favoriete sport en ze weet er alles van. Ze is erg verlegen en teruggetrokken, maar het is haar droom om ooit een professioneel team te coachen. Door haar scherpe oog ziet ze bij het bestuderen van de wedstrijdbeelden meteen waar het bij Carson misgaat, en ze biedt aan hem te helpen. Tijdens de trainingssessies die volgen merkt ze dat ze Carson eigenlijk wel erg leuk vindt, maar zal de populaire, knappe speler haar ooit zien staan?

De daktuinen van Teheran – Mahbod Seraji (26 januari)

In Teheran is het ’s zomers zo warm dat het leven zich niet binnenshuis, maar op de daken afspeelt. De zeventienjarige Pasha brengt er zijn dagen door met zijn beste vriend Ahmed, dromend over alles waar tieners normaal van dromen. Maar het is de zomer van 1973 en Iran gaat gebukt onder het regime van de sjah. Uitkijkend over de daken van Teheran ziet Pasha vooral zijn buurmeisje Zari. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar zij is al beloofd aan een ander.

De zomeravonden zijn broeierig, daaronder broeit de revolutie. En plotsklaps wordt alles anders als Pasha vanaf het dak het regime aan het werk ziet en een allesbeslissende keuze moet maken.

De jacht – Will Dean (7 januari)

HOREN
Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal Zweeds krantje, is op zoek naar het verhaal dat haar carrière kan lanceren, in de hoop eindelijk het piepkleine dorp Gavrik te verlaten.
ZIEN
Twee lichamen liggen diep in de bossen bij een afgelegen Zweeds dorpje. Hun ogen ontbreken.
ZWIJGEN
Een web van leugens. Een onopgeloste moord van twintig jaar geleden.

Kan Tuva de moordenaar te slim af zijn voor ze diens laatste slachtoffer wordt? Ze wil het graag geloven. Maar daarvoor moet ze haar ergste angsten overwinnen en diep de bossen in trekken.

Leave a Reply

  • (not be published)