omslagontwerp bij Barbara

Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Maar dat niet alleen: Simone raakte alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin.
Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Voor Daniel verloopt de puberteit wel heel moeizaam. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden. Ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond, tot broer en zus zich volledig in het nauw gedreven voelen en een besluit nemen met dodelijke gevolgen.

Foto: Alex Vreeman

Corine Hartman (1964) schrijft al meer dan tien jaar thrillers en werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award. Ze beheerst een zeer breed schrijfpalet: met Tomas Ross, onder de naam Ross & Hartman, schrijft zij actiethrillers zoals Doodskopvlinder en Zwarte weduwe. Ook haar keiharde Jessica Haider-serie is zeer populair. Voor Storytel, de streamingdienst voor luisterboeken en e-books, schreef Corine Hartman Solomon​: een spannende audioserie, voorgelezen door Birgit Schuurman.

Het kwaad in ons is het sluitende deel in deze zogenaamde IJsseltrilogie (eerder verschenen Een vlaag van waanzin en Sluipend gif): deze drie boeken zijn gebaseerd op waargebeurde familiedrama’s en gesitueerd in dorpjes aan de IJssel. Op een treffende en realistische manier verwoordt ze wat er vooraf gaat aan een familiedrama – hoe de dader tot zijn of haar daad komt.

Het kwaad in ons is geïnspireerd op de Nederlandse Bonnie en Clyde, die in 2014 in Twente meerdere slachtoffers maakten. De mannelijke helft van het duo werd als Braziliaans kind door een Nederlands echtpaar geadopteerd. Hartman, zelf adoptiekind, raakt met haar boek aan de wetenschap dat adoptiekinderen vaker in de criminaliteit belanden dan kinderen die bij hun biologische ouders opgroeien.

Lees hier een fragment uit Het kwaad in ons.

Over Een vlaag van waanzin en Sluipend gif:

‘Hartman laat fraai zien dat het in een beroerd functionerend gezin zelden om eenduidige waarheden gaat.’ **** – VN Detective & Thrillergids

‘Een thriller die je meteen in z’n greep heeft.’ ***** – Het Nieuwsblad

‘Geraffineerd, verassend, spannend.’ – Trouw

Verschijnt: 22 februari 2018 | paperback, 288 pag. | € 19,99 | ISBN 978 90 031 0680 9

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)