When it’s real

Titel: When it’s real
Auteur: Erin Watt
Genre: Young adult
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Marie-Louise van Dongen
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 357 (e-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Erin Watt is het geesteskind van de twee bestsellerauteurs Jen Frederick en Elle Kennedy, die een passie voor schrijven en mooie boeken delen. Deze gedeelde interesse heeft geleid tot de succesvolle en verslavende young adult serie De Royals. Wanneer er niet geschreven of gelezen wordt, is Jen op zoek naar de nieuwste gadgets en vermaakt Elle zich met bordspellen of haar drumstel.

Achterflap:
Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen.
Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

Mijn mening:

When it’s real is uitgebracht onder het genre young adult maar kan ook prima leesvoer zijn voor feelgood lezers. In het begin moet ik er even inkomen en maakt het verhaal een wat kabbelende oppervlakkige indruk. Eenmaal op gang krijg ik steeds meer feeling met de personages.

Oakley en Vaughn zijn twee totaal verschillende persoonlijkheden die verplicht worden een relatie te faken. Oakley is rijk en beroemd en Vaughn is een onopvallende persoonlijkheid die in haar jonge leventje al veel voor haar kiezen heeft gehad.

When it’s real geeft een inkijk in het leven achter de schermen van roem en welke prijs er betaald moet worden om dit leven te leiden. Het lijkt een heerlijk onbezonnen leventje maar het tegendeel is waar. Men moet als persoon sterk in de schoenen staan om hier op een goede manier mee om te gaan, dat is normaliter niet te doen. De media gaat met je aan de haal en niets is wat het lijkt. Dit is ook bij Oakley het geval, tot hij te maken krijgt met oprechte gevoelens en deze vorm gaat geven. Watt heeft de hoofdstukken zowel vanuit Oakley als Vaughn geschreven waardoor de gevoelens binnenkomen.

When it’s real is een young adult die je laat genieten van de liefde maar ook een realistische kijk geeft op het leven wat sommige mensen leiden. Een verhaal wat ik met plezier heb gelezen en waarin de onderliggende boodschap oprecht binnen is gekomen.

When it’s real krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)