Die zomerliefde op het eiland

Titel: Die zomerliefde op het eiland
Auteur: Sue Moorcroft
Genre: Roman
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaling: Fanneke Cnossen
Verschijningsdatum: Juli 2021
Aantal bladzijdes: 383
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sue Moorcroft is bestsellerauteur van talloze romantische boeken, vol levensechte personages. In het Nederlands verschenen eerder de veelgeprezen boeken Die zomer in Italië en Die vakantie in Frankrijk.Moorcroft won The Best Romantic Read Award en werd twee keer genomineerd voor de Romantic Novel of the Year Award.

Achterflap:
Haar reis naar Malta zet haar hele leven op zijn kop.

Als Rosa’s relatie tot een verdrietig einde komt snakt ze naar afleiding. Gelukkig woont haar moeder Dory op Malta, waar ze chef-kok is en een boek schrijft. Ze nodigt Rosa uit om vakantie te komen vieren op het eiland en strikt haar binnen no time voor een date met Zach, de knappe buurman. Hoewel Zach en Rosa daar allebei weinig zin in hebben, springt er tóch al snel een vonk over.

Rosa zit echter in een ingewikkelde financiële situatie, en Zach lijkt op zijn beurt wat mysterieuze trekjes te hebben. Ze worden beiden achtervolgd door hun verleden en denken bovendien dat ze nog niet klaar zijn om opnieuw te beginnen, maar kun je echte liefde wel tegenhouden?

Mijn mening:
Die zomerliefde op het eiland is mijn eerste kennismaking met Sue Moorcroft en het was echt even wennen. Qua schrijfstijl liepen de zinnen in het begin niet zo lekker en ik moest soms even teruglezen om te weten wat er nu precies bedoeld werd.

Als ik eenmaal goed in het verhaal zit, verdwijnt dit als sneeuw voor de zon en wil ik het liefst zo snel mogelijk op vakantie naar Malta, een omgeving waar ik me vast heerlijk zou kunnen vermaken. De beschrijvingen van de omgevingen geven de sfeer van het eiland weer, het voelt intiem, gezellig en pittoresk. De omgeving voert in mijn optiek wel iets te veel de boventoon waardoor ik het af en toe even eentonig vind worden, tegelijkertijd wordt er dan weer een ommezwaai gemaakt naar de rode draad in het verhaal en lees ik enthousiast verder.

Moorcroft heeft zowel werk gemaakt van de omgeving als van de personages, velen maken een positieve ontwikkeling door en leren zichzelf beter kennen. Er wordt menigeen een spiegel voor gehouden. Vooral de ouder – kindrelatie heeft veel aandacht gekregen, zowel positief als negatief en daar worden ook zeker stappen in gemaakt.

Die zomerliefde op het eiland is een verhaal wat je doet glimlachen en met momenten verdrietig maakt, een roman zoals een roman hoort te zijn, boordevol liefde en waar ik zeker van heb genoten.

Die zomerliefde op het eiland krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)