Hamley in de sneeuw

Titel: Hamley in de sneeuw
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #3
Genre: Kinderboek 7+
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: oktober 2021
Aantal bladzijdes: 110
Recensie: Amanda

Cover
Super cute! Als kattenliefhebber kun je niet aan deze super schattige cover voorbij lopen. De vormgeving is weer heel mooi gedaan, goede en aantrekkelijke kleurkeuzes. En zeg nou zelf, als je zo’n mooi zwart katje met zo’n lief snoetje ziet, die moet toch in de kast staan?

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.

Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers & More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking.

Achterflap
Het kleine zwarte katje Hamley woont met haar moeder en haar zusjes in een groot huis met een prachtige tuin. Op een winterse ochtend wordt de wereld bedolven met sneeuw. Nieuwsgierig trekt Hamley de tuin in. Ze rent door de sneeuw naar de weilanden erachter. Daar ziet ze vreemde sporen in de sneeuw van dieren die ze nog niet kent. Hamley gaat nieuwsgierig op onderzoek uit, en komt zo in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.

Mijn mening
In Hamley in de sneeuw maakt Hamley voor het eerst kennis met de winter en alles wat daarbij hoort. Sneeuw, kou, mensen die zich dik aankleden, een kerstboom en het spannendste van allemaal: de Kerstman! Want wat Hamley nu toch weer allemaal meemaakt?!

Dit boek is makkelijk los te lezen van Hamley is jarig en Hamley op pompoenjacht (maar als je dan toch bezig bent, zeker de moeite waard om die ook te lezen!) omdat in het begin van het boek iedereen weer wordt geïntroduceerd. De nodige uitleg wordt gegeven over wie Hamley en haar familie zijn en hoe bijzonder ze is. Persoonlijk vond ik die introductie wat aan de lange kant, aangezien het al niet zo’n dik boek is. Bijna de helft bestaat grotendeels uit herhaling van de voorgaande boekjes. Van mij had het uiteindelijke verhaal iets uitgebreid mogen worden en de introductie iets ingekort.

Bovenstaande neemt niet weg dat ik het weer heel leuk vond om op avontuur te gaan met dit schattige, nieuwsgierige zwarte monstertje. Personages zijn aantrekkelijk, ook voor kinderen, de setting is herkenbaar en de avonturen leuk en een tikje spannend. Heel leuk leesvoer voor grote en kleine kinderen. ? Extra aantrekkelijk zijn de leuke illustraties in het boek die een extra inkijkje geven in het verhaal. Ook de kattenpootjes en zwarte katjes komen regelmatig terug in het boek. Dit geeft het net dat beetje extra.

Hamley in de sneeuw krijgt van mij (door de lange introductie) net aan 3,5 ster.

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)