Winterzon

Titel: Winterzon
Auteur: Jackie van Laren
Serie: Onder de bomen #4
Genre: Roman- Feelgood
Uitgever: Boekerij
Verschijningsdatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 220
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren (Amsterdam 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Met de driedelige Q-serie debuteerde ze als schrijfster. Daarna volgde het tweeluik Vallen en Opstaan, de vijfdelige Eilandliefde-serie en de losstaande romans De Meisjesmagneet en Thuiskomen. Haar Onder de bomen-serie, verscheen in zijn geheel in 2021. Met Opstaan won ze de Hebban Award voor Beste Roman.

Achterflap:
Kerstmis nadert in boswachterij De Grote Weijde. Dankzij een verrassende vondst heeft Freek zijn grote huis kunnen opknappen. Zijn beste vriend Simon heeft hij aangesteld als beheerder van het huis en landgoed. Nog nooit heeft Freek zo veel banden gehad met andere mensen – en hij voelt zich er goed bij. Aarzelend hebben hij en Sylvie weer toegegeven dat er meer is tussen hen dan vriendschap. Veel meer. Het kerstdiner, dat hun meest vertrouwde vrienden en dierbaren samenbrengt, kan wel eens het mooiste en warmste in jaren worden.

Mijn mening:
Winterzon lezen in de donkere dagen voor kerst heeft zeker meerwaarde: je voelt de warmte, sfeer en gezelligheid bij je binnenkomen. Winterzon is het laatste deel in het vier luik van de ‘Onder de bomen-serie’. Het leest ook echt als een afsluiting, de personages zijn inmiddels bekend en eigen geworden, alsof het familie is. In dit laatste deel vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en sla ik het boek met een glimlach dicht. Personages worden geaccepteerd zoals ze zijn, de meesten maken een positieve groei door. De definitie van “normaal gedrag” wordt op tactische wijze aan de kaak gesteld.  Het voelt goed om te ervaren dat de uitdrukking “op ieder potje past een dekseltje” werkelijkheid wordt.

Jackie van Laren heeft met de ‘Onder de bomen serie’ een heerlijke feelgood serie geschreven waarvan ik een warm gevoel heb gekregen. De verhalen kunnen  als zeer steunend worden ervaren door mensen met ASS of iemand in hun naaste omgeving die ASS heeft en tobt met het aangaan van sociale contacten of een relatie.

Buiten de overdaad aan liefde bevat het verhaal een maatschappelijke boodschap waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen alvorens ze hun vooroordelen paraat hebben.

Iedereen verdient een eerlijke kans om de liefde van zijn leven te vinden.

Winterzon krijgt van mij 4,5 ster.

Bianca

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)