De jacht op de wolven

Titel: De jacht op de wolven
Auteur: Christine Charliers
Serie: In de ban van de wolf #4 (los te lezen)
Genre: Jeugd/Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: november 2021
Aantal bladzijdes: 310
Recensie: Amanda

Auteur
Christine Charliers is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze heeft schoonheidsverzorging gestudeerd. Ze heeft een aantal jaren in de supermarkt gewerkt. In de ban van de wolf is het eerste deel over Esther die door een vreemde injectie in een wolf kan veranderen. De jacht op de wolven is het vierde en los te lezen deel met Esther en Jonathan in de hoofdrol.

Achterflap
Na een inbraak bij haar thuis ontdekt Esther dat er in haar omgeving illegale jachtpartijen gehouden worden. Alle wolven in de streek lopen gevaar! Terwijl haar ouders op reis zijn en ze bij Hector en Els logeert, komt Esther op het spoor van de jachtorganisatoren en hun klanten. Maar de criminelen kruisen haar pad en doen er alles aan om te verhinderen dat ze ingrijpt. Ze zijn zelfs bereid om over lijken te gaan. Gelukkig heeft Esther haar vriend Jonathan aan haar zijde en bezitten ze allebei een geheime kracht…

Mijn mening
Het inmiddels vierde deel met Esther en Jonathan in de hoofdrol. Door een vreemde injectie is hun DNA gemuteerd en kunnen zij zichzelf in een wolf veranderen. Net als in de voorgaande drie boeken, beleven Esther en Jonathan, samen met hun vrienden Milla en Thiago, weer een ontzettend spannend avontuur. Er verdwijnen namelijk wolven spoorloos uit de bossen. Esther zou Esther niet zijn als ze dat niet tot op de bodem uit zou zoeken. Maar hierdoor brengt ze ook iedereen om wie ze geeft in gevaar, want de dader gaat namelijk over lijken.

Leuk om Esther en Jonathan weer tegen te komen, hun relatie wordt steeds intenser en er wordt ook wat meer op ingegaan. Esther is een pittige dame die de kaas niet van haar brood laat eten, maar hiermee brengt ze zichzelf ook wel vaak in een zeer lastig parket. Gelukkig heeft ze haar vrienden en familie om zich heen die haar te hulp schieten.

De verhaallijn is leuk en spannend, af en toe wel wat toevalligheden en/of onwaarschijnlijkheden. Wat mij het meest stoorde hierin was dat de ouders van Esther niet op de hoogte worden gebracht over alle gebeurtenissen tijdens hun vakantie. Ik zou persoonlijk toch verwachten dat diegene waarbij ze in huis is (Hector) het toch belangrijker vindt om ze in te lichten. Maar hij laat het op zijn beloop en onderneemt mijns inziens te weinig actie.

 Charliers heeft een eenvoudige en vlotte schrijfstijl, dat er, samen met de korte hoofdstukken, voor zorgt dat het boek in een mum van tijd uit is. Of het boek echt los te lezen is van de eerdere delen heb ik een beetje mijn twijfels over. Je wordt namelijk wel behoorlijk midden in het verhaal gegooid met af en toe een kleine terugblik op voorgaande delen. Ik heb het gevoel dat je dan toch net wat cruciale informatie mist. En, zeg nou zelf, waarom zou je niet gewoon eerst de andere drie delen lezen? Die zijn ook vol spanning en avontuur en leuk om te lezen!

Ik vond het weer een spannend avontuur met Esther en Jonathan. Ik heb enorm meegeleefd met alle ontwikkelingen en ben dan ook benieuwd naar een eventueel volgend boek.

De jacht op de wolven krijgt van mij 3,5 ster.

Amanda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)