Een man van stand

Titel: Een man van stand
Auteur: Julia Quinn
Serie: Bridgerton #8
Genre: Roman/feelgood
Uitgever: Boekerij  
Vertaling: Karin Breuker     
Publicatiedatum: september 2021
Aantal bladzijdes: 459
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Julia Quinn (1970) studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard en begon een maand na haar afstuderen aan haar eerste boek. Inmiddels is ze een gevierd New York Times– bestsellerauteur en lid van de prestigieuze Romance Writers of America Hall of Fame. De Netflix hitserie Bridgerton is op haar achtdelige boekenreeks gebaseerd.

Achterflap:
Londen, 1827. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.
Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Hij is ervan overtuigd dat wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, hij direct zal weten dat zij de ware is. En zo geschiedde. Alleen… bleek de charmante Hermione Watson al verliefd op een ander!
Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Hermione koste wat het kost wil behoeden voor een onfortuinlijk huwelijk. Lucinda belooft Gregory dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, des te meer raken de twee van elkaar onder de indruk! Helaas is Lucy al verloofd…….

Mijn mening:
Met ‘Een man van stand’ komt de Bridgerton-serie tot een einde. Gregory gaat zich als laatste van de acht broers en zussen settelen. Dit gaat zoals we van Quinn gewend zijn niet van een leien dakje. Gregory leert wat liefde is, hij mengt zich in een familie waarin de geheimen hoogtij vieren. Een man van stand vind ik niet de beste van de serie, sterker nog, de gevoelens van Gregory zorgen in het begin voor ongeloofwaardigheid. Het verhaal is wat simpel qua opstart, daar had wel wat meer in gezeten. Het diepliggende achtergrondverhaal van Lucinda Abernathy was wel om te smullen. Dat maakt het einde van de serie meer dan goed.

In ‘Een man van stand’ maakte vooral de tweede epiloog nogal wat verbazing bij mij los, mijn mond viel letterlijk even open. De keuzes die Gregory en Lucy hebben gemaakt zijn zeker verrassend te noemen, heel leuk om te weten hoe het hun en de anderen verder in het leven is vergaan.

Quinn heeft bewezen in staat te zijn om een serie te schrijven die je geen moment gaat vervelen, de schrijfstijl is prettig, elk verhaal bevat meerdere erotische scenes zonder dat ze vulgair worden.

Een man van stand krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)