Spiegel

Titel: Spiegel
Auteur: Guido Eekhaut
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: februari 2022
Aantal bladzijdes: 342 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een interessante cover. Je ziet een persoon en in die persoon zie je een beeld van iemand die door een steeg loopt. Zeker een boek om op te pakken.

New Orleans: Waar het verleden net zo dodelijk is als het heden.

Auteur
Guido Eekhaut is een Vlaamse auteur van misdaadromans, speculatieve fictie en literaire fantasie. Zijn boeken werden onder andere genomineerd voor de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. Ook is hij de winnaar van de Hercule Poirotprijs.

Naast het schrijven van boeken is hij ook freelancejournalist voor meerdere kranten en tijdschriften. 

Hij schrijft in verschillende genres en werd in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad De koning van de onconventionele plot genoemd. (bron: www.hamleybooks.be )

Achterflap/samenvatting
Abraham Wolff is een voormalige politieman in New Orleans. Hij probeert nu aan de kost te komen als private detective, en krijgt soms de meest vreemde opdrachten toegeschoven. Dat kan niet verbazen, want dit is de duistere versie van New Orleans, waar de Strigoi meester zijn van de nacht.

Mijn mening
Bij de start van het verhaal wordt in korte lijnen het verhaal van Abraham Wolff verteld en in het tweede hoofdstuk komt de opdracht over de mysterieuze mevrouw White.

Het verhaal krabbelt zo voort. Er worden moorden gepleegd en Wolff is als private detective bezig met zijn eigen zoektocht naar antwoorden die betrekking hebben tot zijn opdracht.

Echte spanning miste ik wel. Er gebeurde wel wat, maar het was niet voelbaar. Dit had voor mij ook misschien te maken met dat de auteur mij niet mee kon nemen in het verhaal. Het las zeer makkelijk weg, maar pakte mij niet.

Zo bleef ik aardig lang hangen bij de Strigoi. Ik kon ze mij niet inbeelden. Aan het einde van het verhaal had ik pas een goed beeld van ze. Een mooie verrassing aan het eind. Er was een ontknoping die ik niet zag aankomen.

Guido Eekhaut heeft een prima verhaal neergezet. Na het dichtslaan van het boek blijf je toch even nadenken over het einde. Dit heeft zeker veel goed gemaakt voor mij.

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3
Psychologie: 3,5

Spiegel krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)