Hamley en de draak

Titel: Hamley en de draak
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #4
Genre: Kind
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 96
Recensie: Amanda

Cover
Alleen vanwege de cover zou ik het boek al aanschaffen. Zo superschattig is het kleine zwarte katje op de cover. Voor kattenliefhebbers een must have voor in de boekenkast. Mooie kleuren en illustraties, passend bij het verhaal.

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.

Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers & More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking.

Achterflap
De baasjes van het zwarte katje Hamley krijgen bijzonder bezoek van Meizi, Viola’s nieuwe vriendinnetje, afkomstig uit China. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich in het oude China, waar ze een gigantisch drakenei vindt. Maar ook mama draak is ernaar op zoek…

Mijn mening

Waarom lijkt dat grote ding dan op een drakenei en is zij eruit gekropen alsof ze zelf een mini-draakje is? Hamley, het draakje. Ze moet er hartelijk om lachen.

In dit vierde deel maakt Hamley kennis met een nieuwe traditie uit China. De baasjes (en dus ook Hamley) hebben nieuwe buren gekregen die uit China komen. Ze vertellen over het Chinese Nieuwjaar en laten een filmpje zien. Na het zien van dit filmpje wenst Hamley dat ze ook eens een draak te zien krijgt. En ineens wordt ze wakker in het oude China.

Leuke opzet van het verhaal, een Chinese traditie als opbouw voor een leuk en spannend avontuur waarin Hamley verzeild raakt. Net als in de voorgaande delen is ook dit boek prima los te lezen, het verhaal start met een introductie over de personages. Ik had het idee dat de introductie deze keer iets beknopter was dan in voorgaande delen, persoonlijk vind ik dat prettiger. Het boek is al vrij dun, dus zonde om te veel tijd te blijven besteden aan iedereen voorstellen (goeie reden om eerst de volgende delen te lezen ?). Het verhaal is vlot geschreven, vol humor en een beetje spanning. Leuk dat je op deze manier wat over het Chinese Nieuwjaar leert. Het verhaal is alleen alweer veel te snel afgelopen!

Hamley en de draak krijgt 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)