Coupe de Foudre

Titel: Coup de Foudre
Auteur: Eline De Schepper
Genre: Feelgood
Uitgever: Hamley Books
Publicatiedatum: Februari 2022
Bladzijdes: 354
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Eline De Schepper (1994) is een Vlaamse schrijver van Feelgood verhalen. In 2021 debuteerde ze met haar Feelgood novelle Stracciatella, daarna volgde meteen Donuts & Frappuccino. Eline verloor haar hart aan het betoverende Parijs, waardoor het dan ook niet anders kon dat dit een enorme rol zou gaan spelen bij haar eerste debuut bij Hamley Books.

Achterflap:
Katie Havers leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Mijn mening:
Coup de Foudre speelt zich af in het pittoreske Crémieux, een kleine gemeente waar iedereen elkaar kent en waar je als buitenstander niet makkelijk tussenkomt. Je moet je plekje echt veroveren en de bewoners voor je zien te winnen. Katie Havers is vast van plan in Crémieux een winkeltje te beginnen en gooit al haar charmes in de strijd om dit tot een succes te maken. Dit gaat niet over rozen, maar wanneer er dan ook nog gevoelens bij komen kijken vliegen de hormonen alle kanten op. Kortom, genoeg ingrediënten voor een heerlijk feelgood verhaal, maar toch mis ik er een gevoel bij.

De chemie tussen de hoofdpersonages is er zeker maar de gevoelens komen bij mij niet binnen, ik blijf een bepaalde afstand ervaren, krijg er geen kriebels van, jammer genoeg.

De schrijfstijl van Eline De Schepper mist intentie. Zij maakt veel gebruik van bijvoeglijke naamwoorden, te overdadig wat mij betreft en dat maakt het verhaal te langdradig waardoor de passie uitblijft. De personages komen niet goed uit de verf terwijl de familie Havers een doorsnee gezin is dat door pieken en dalen gaat, er is zeker herkenning maar de emoties die een gezin in deze situatie doormaakt worden te oppervlakkig uitgewerkt.

Door de romantische cover alsmede de achterflap waren mijn verwachtingen hoog maar ben ik helaas enigszins teleurgesteld.

Coup de Foudre krijgt van mij 2,5 ster.

Bianca

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)