Het donkere visioen

Titel: Het donkere visioen
Auteur: Marjo De Vroed
Genre: Jeugd (10+)
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: augustus 2022
Aantal bladzijdes: 158
Recensie: Amanda

Cover
Een mooie, spannende en duistere cover. Heel aantrekkelijk met die verschillende tinten blauw. Een griezelig landhuis op een heuvel met grafzerken eromheen. Hij zou mijn aandacht in de boekhandel zeker trekken.

Auteur
Marjo de Vroed (1965) is getrouwd en moeder van drie volwassen dochters. In 2018 heeft ze het roer omgegooid en is ze zich gaan toeleggen op wat ze al jaren graag wilde doen: een boek schrijven. Haar ervaring als leerkracht hielp haar bij het tot stand komen van haar eerste kinderboek.

Achterflap
Rowin Kelsie lijkt een heel gewoon twaalfjarig meisje, maar dat is ze niet. Ze woont in een groot huis met een privékerkhof in de tuin en haar enige vrienden zijn de geesten die daar wonen.

Als op haar dertiende verjaardag een mysterieuze graaf in een mistwolk verschijnt, krijgt Rowin een visioen over monsterlijke wolven die haar kerkhof vernielen. Ze weet zeker dat het visioen en de graaf iets met elkaar te maken hebben. De grote vraag is alleen: wat?

Om haar kerkhof te redden, zit er voor Rowin niets anders op dan haar veilige omgeving te verlaten en samen met haar geesthondje Zombie op zoek te gaan naar het geheim van de graaf. En dat brengt haar op duistere plekken…

Mijn mening

Iedereen danst zijn eigen dans in het leven. Dans jouw dans met vertrouwen en je bent een danseres. Blijf langs de kant staan en je zult het nooit leren.

Wat een heerlijk boek! Ik heb ontzettend genoten van Rowin en haar spookhondje, Zombie. Wat een leuke en lieve meid is Rowin. Lekker vrolijk en onbezorgd, ondanks haar gave om geesten te zien. Ze woont samen met haar moeder in een oud landhuis wat ze geërfd hebben, met hun eigen kerkhof erbij. Hier liggen alle familieleden. Rowin kan ze zien en kan met ze praten. Haar vriendin, Cara, woont ook op het kerkhof. Naast het zien van geesten krijgt ze af en toe voorspellende visioenen. Hierin ziet ze de ondergang van haar kerkhof en het verloren gaan van haar vrienden en familie. Samen met haar oma, Moree (ook een geest), en Zombie moet ze uitzoeken hoe ze dit voorkomt. Uiteindelijk moet ze samen met Zombie tot actie over gaan. Maar of ze hierin de juiste beslissing maakt, dat is de vraag…

Marjo weet een spannend verhaal met leerzame elementen neer te zetten. Een spooky avontuur, helemaal geschikt voor de donkere tijden die we weer tegemoet gaan. Ze heeft een prettige en beschrijvende schrijfstijl met duidelijk taalgebruik. Je ziet alles zo gebeuren. De mooie illustratie die ieder nieuw hoofdstuk terugkeert, maakt het nog aantrekkelijker en leuker om te lezen.

Een leuk en spannend verhaal over Rowin en haar geesten, bijzondere vriendschappen, geloven in jezelf en vertrouwen op je eigen kunnen. Super voor Halloween, toepasselijker dan een verhaal over geesten kan niet!

Het donkere visioen krijgt van mij 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)