Zin in Zillertal

Titel: Zin in Zillertal
Auteur: Svea Ersson
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: januari 2022          
Aantal bladzijdes: 238
Recensie: Brenda

Cover
Een mooi winters plaatje. Een vrouw of meisje loopt in een besneeuwde omgeving.
Het is geen spannende cover, maar wel een mooie rustige cover.

Auteur
Svea Ersson (1965) won in 2008 de schrijfwedstrijd die uitgeverij De Crime Compagnie (destijds Verbum Crime) had uitgeschreven in samenwerking met Vrouwenthrillers.nl en Chicklit.nl. De jury was onder de indruk van haar beeldende schrijfstijl en enorme fantasie. Haar debuut Alleen Eva, gebaseerd op het winnende manuscript, kwam in 2009 uit. Haar tweede boek Voor altijd Isa (2010) werd in mei 2012 gevolgd door Svea’s derde thriller Zonder Lisa. In 2014 verscheen Na Melanie. Verder leverde Svea bijdragen aan de verhalenbundels VerrassingVerleidingHet cadeau en De donkere dagen.

In 2019 startte haar samenwerking met Marelle Boersma: Svea schreef de korte Vertrekthriller Vlucht naar Kos. Eind 2020 verscheen de eerste wintervertrekthriller van haar hand, Hej Denemarken. Bovendien verscheen Voor altijd Isa als Vriendin Bookazine.

Svea is getrouwd en heeft een zoon. Ze werkt als financieel medewerker bij een gemeente.
(bron: crimecompagnie.nl )

Achterflap/samenvatting
De kinderen van Katja van Merwede zijn talentvolle skiërs. Om hen optimaal te laten trainen, verhuist Katja naar het Oostenrijkse Zillertal. Terwijl het leven van Myrthe en Rowan zich afspeelt op en rond de piste, probeert Katja een bestaan op te bouwen. Dan duikt er iemand op die haar dringend wil spreken en wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden als skiracer. Maar die periode uit haar leven wil ze het liefst vergeten…

Mijn mening
Het verhaal start met de verkoop van pension Tannenhof door een 80-jarige vrouw. Helaas is iemand het er niet mee eens wie de nieuwe inwoonster gaat worden en op de dag dat de overdracht is komt een man bij haar naar binnen om de oude vrouw te bedreigen. De start van het verhaal klinkt spannend.

Het volledige verhaal wordt vanuit de hoofdpersonage Katja geschreven. Je ziet en voelt wat ze denkt en doet. Af en toe vond ik haar acties wel zeer ongeloofwaardig, maar het past wel in het verhaal. Het is ook zeer mooi om te zien hoever een moeder gaat voor de toekomst van haar kinderen.

Maar geen woord over wat hier gebeurd is, hoor je me? Geen woord, of anders…

De spanning vond ik niet altijd aanwezig. Het waren echt momenten met spanning, en ik vind het fijner om te lezen met het gevoel dat er altijd op de achtergrond iets van spanning aanwezig is.

Verder is het een heerlijke vertrek-thriller uit de vertrek-serie van Marelle Boersma. Svea Ersson heeft absoluut een goed verhaal weten neer te zetten en ik zal zeker meer van haar willen lezen.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Zin in Zillertal krijgt van mij een mooie 4 sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)