De engel van Sevilla

Titel: De engel van Sevilla
Auteur: Marelle Boersma
Serie: Vertrekthriller
Genre: thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Brenda

Cover
Een prachtige zomerse cover. Gebruik van zachte kleuren en een vrouw in een zomers jurkje. Echt een vrolijke cover. Je zou er bijna een vakantiegevoel van krijgen. Aan de cover is niet te zien dat het om een thriller gaat, maar dat hoeft ook niet altijd.

Auteur
Marelle Boersma heeft een schrijfschool en is auteur van bestsellers als Vals alarm en  Ik volg je. In 2018 verscheen haar eerste Vertrekthriller Chateau de Provence en in 2019 volgde Ciao Sicillia. Haar vertrekthrillers zijn inmiddels razend populair.

Achterflap/samenvatting
Het is Sascha gelukt om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven maakt hun relatie extra spannend. Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

Mijn mening
We stappen het wereldje van Sascha binnen en we starten in haar nieuwe appartementje. De schrijfstijl van Marelle Boersma vind ik zo fijn en ze schrijft zo beeldend. Al op de eerste bladzijde kan je je al volledig inbeelden hoe Sascha door haar appartement beweegt. Je krijgt tijdens het lezen het gevoel dat je een rondleiding krijgt. Je ziet jezelf lopen door de straten van Sevilla, even zitten op een terrasje of lopen door de tuin van het resort. Het is een film die je voor je ziet tijdens het lezen.

De personages worden goed neergezet en je krijgt beetje voor beetje meer beeld van ze. Vanwege de dode in het resort ga je tijdens het lezen ook op onderzoek uit en je krijgt bij meerdere personages wel wat argwaan. Wie zou er nou betrokken bij zijn?

Wat ik wel miste tijdens het lezen was de aanwezigheid van de spanning. Het moest er wel zijn, maar ik voelde het niet. Het verhaal kabbelde gewoon voort ook al zit het verhaal echt zeer goed in elkaar. Naar het einde toe kwam daar ineens de spanning waar ik op zat te wachten. De spanning was zo hoog dat dit het moment ook was om niet meer te stoppen met lezen, maar doorgaan tot het eind. En wat voor een eind: zeer goed! Marelle Boersma, wat heb je weer een prachtig verhaal weten neer te zetten.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

De engel van Sevilla krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van De Crime Compagnie, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)