De geheimen van het strormbos

Titel: De geheimen van het stormbos
Auteur: L.D. Lapinski
Serie: Reisbureau Wereldvreemd #3
Genre: Kind & Jeugd
Uitgeverij: De Fontein
Vertaald door: Mechteld Jansen
Publicatiedatum: juli 2022
Aantal bladzijdes: 328
Recensie: Amanda

Cover
Een helderrode cover met het uiterlijk van een koffer. Past goed bij de andere 2 covers en bij het verhaal. Het boek zou mijn aandacht trekken in de boekhandel.

Auteur
L.D. Lapinski is de auteur van de serie Reisbureau Wereldvreemd. Ze woont net buiten Sherwood Forest met haar gezin, veel boeken, een hamster genaamd Pebbles en een kat genaamd Hector. L.D. schreef voor het eerst een boek toen ze zeven was; het was gemaakt van gelinieerd papier en plakband, en het ging over een kikker die een vliegtuig bezat.

Achterflap
Flick is een schisma-maker, maar veel tijd om daarbij stil te staan heeft ze niet. De Seren winnen aan magie, en ze vernietigen hele werelden om er meer van te krijgen. Dus gaan Flick, Tristyan, Jonathan en Avery op zoek naar de belangrijkste koffer van Wereldvreemd: de koffer die het multiversum kan beëindigen. Dat is niet alleen gevaarlijk – de Seren jagen op diezelfde koffer – maar ook zo goed als onmogelijk. Want hoe kom je op een plek die niet gevonden wil worden?

Mijn mening

Magie zit in je bloed. Je bent hiervoor gemaakt.

Het derde en laatste deel in de Reisbureau Wereldvreemd-trilogie. De laatste keer dat we met Flick, Jonathan en Avery op ontdekkingstocht gaan door de verschillende koffers naar de meest bijzondere, gevaarlijke, mooie en donkere werelden die in de koffers zitten. Benieuwd (en een beetje huiverig) begon ik aan dit laatste deel. Benieuwd naar de nieuwe avonturen en ontwikkelingen, huiverig naar een afscheid van deze personages. Laten we beginnen met te zeggen dat er veel gebeurt, heel veel, misschien een beetje te veel voor het aantal pagina’s dat het boek herbergt. Daarbij is het ook echt aan te raden om de voorgaande twee delen gelezen te hebben, wil je het verhaal kunnen volgen en begrijpen. Want regelmatig wordt terugverwezen naar gebeurtenissen of dialogen uit eerdere boeken. Daarnaast is de groei die de personages doormaken ook gewoon het leukst om op deze manier te volgen. Want groeien doen ze! En dan vooral Flick. In dit laatste deel krijgt ze veel heftige dingen voor haar kiezen en komt ze voor ontzettend moeilijke keuzes te staan. Keuzes die een meid van 13 eigenlijk nog helemaal niet zou moeten maken, maar in dit geval hangt het multiversum ervan af. Flick kent in dit verhaal veel verdriet, maar ook de nodige humor ontbreekt niet.

De geheimen van het stormbos zit vol met angst, verdriet en rouw, maar kent ook heel veel geluksmomentjes. Weerzien, liefde en vooral vriendschap, heel veel vriendschap. Vriendschappen in de breedste zin van het woord, in alle verschillende werelden en met de meest bijzondere personages. Het sleutelwoord van deze trilogie is denk ik ook wel vriendschap, vertrouwen hebben in elkaar, alles voor een ander over hebben en er voor 100% voor gaan. De plot is wat rommelig door de vele dingen die gebeuren, waardoor je soms ineens van de ene gebeurtenis in de andere wordt geslingerd. Het leest verder wel vlot en heeft een prima ontknoping. De schrijfstijl is open, prettig en goed te lezen.

Een verhaal vol emoties sleurt je mee naar een ontknoping met een beng. Prima slot voor deze magische trilogie vol vriendschap.

De geheimen van het stormbos krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)