De vrouw zonder naam

Titel: De vrouw zonder naam
Auteur: Lisa Regan
Serie: Josie Quinn #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: Juni 2022
Bladzijdes: 330 (epub)
Recensie door: Bianca

Over de auteur:
Lisa Regan
is de auteur van de USA Today- en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man dochter en hun boston-terriër, Mr. Philip.

Achterflap:
Rechercheur Josie Quinn krijgt een schokkende zaak voorgeschoteld: een pasgeboren baby is uit de handen van haar moeder gerukt en ontvoerd. Er is wel een getuige: een vrouw die direct na de ontvoering op de vlucht sloeg. Josie weet haar te achterhalen, maar als ze de vrouw ondervraagt, blijkt die compleet in de war: ze weet niet hoe ze heet of waar ze vandaan komt. Het enige wat ze wel weet, is dat ze doodsbang is. Maar voor wie?

Als Josie dieper graaft, vindt ze een brief die de naamloze vrouw en de vermiste baby in verband brengt met een reeks recente moorden. Josie staat voor twee onmogelijke vragen: is de verwarde vrouw een getuige, een verdachte, of het volgende slachtoffer? En moet Josie het leven van een onschuldige baby riskeren om vele anderen te redden?

Mijn mening:
Mijn enthousiasme is na het lezen van het tweede deel in deze serie De vrouw zonder naam alleen maar toegenomen. Josie Quinn heeft het in dit tweede deel erg moeilijk.

De reden daarvan is tevens ook mijn punt van kritiek op dit verhaal. Josie is privé veel te veel bij de zaak betrokken waardoor haar rol als rechercheur ongeloofwaardig overkomt.

Al vrij snel heb ik dat losgelaten en heb ik me vooral gericht op de uitwerking van de plot.

De verhaallijnen zijn echt bizar te noemen. Tijdens het lezen word je meerdere keren geconfronteerd met sterfgevallen die je niet kunt plaatsen, het zijn korte berichten waarbij je je afvraagt welke rol van betekenis ze spelen in het totaalplaatje. Als de puzzelstukjes tenslotte in elkaar vallen ben ik echt totaal verbaasd. Regan heeft ervoor gezorgd dat de radartjes in mijn hoofd van het begin tot het eind op volle toeren zijn blijven draaien.

Ik geniet van Josie Quinn bij alles wat ze doet, of het nou werk gerelateerd is of privé, ik vind haar een aangenaam personage.

De schrijfstijl van Regan leest heerlijk weg, korte hoofdstukken die de vaart erin houden en steeds geschreven vanuit verschillende personages waardoor iedereen de aandacht krijgt die men verdient. Het verhaal is spannend en vooral tegen het einde toe heftig als blijkt welk thema Regan gekozen heeft.

Ik wil nog wel benoemen dat ik het jammer vind dat het boek momenteel niet als paperback beschikbaar is, ben benieuwd of dat nog komt want zou mijn serie wel graag compleet willen hebben. Het valt me sowieso op dat de aandacht voor de boeken van Lisa Regan summier is terwijl ik zeker weet dat er een grote groep thrillerfans is die deze boeken met heel veel plezier zou lezen, wat mij betreft een gemiste kans!

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4

De vrouw zonder naam krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)