Na die nacht

Titel: Na die nacht
Auteur: Karin Slaughter
Serie: Will Trent #11
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaald door: Ineke Lenting
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 424
Recensie: Amanda

Auteur
Karin Slaughter is een van de populairste verhalenvertellers ter wereld. Ze is de auteur van meer dan twintig New York Times-bestsellers, waaronder het voor een Edgar Awards genomineerde Veroordeeld en standalone-thrillers zoals Goede dochter, Mooie meisjes en Gewetenloos. Haar boeken worden in 120 landen uitgegeven en wereldwijd zijn er ruim 40 miljoen exemplaren van verkocht. Haar internationale bestseller Pieces of Her (Gespleten) stond als Netflix-serie wereldwijd op #1, en de Will Trent-serie is ook een succes op tv. Er zijn meer film- en tv-projecten in de maak. Slaughter is oprichter van het Save the Libraries Project – een non-profitorganisatie die is opgericht om bibliotheken te ondersteunen. Ze is geboren in Georgia en woont in Atlanta.

Achterflap
Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent – van wie ze zielsveel houdt – en heeft het verleden achter zich gelaten.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van deze jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven…

Mijn mening

Het huwelijk is een bloedige strijd. Iedereen die het tegendeel beweert, liegt.

Eindelijk na drie jaar weer een nieuw deel met Sara Linton en Will Trent! Ik ben gek op series, dus ik kon niet wachten tot deze uitkwam. Tijdens het lezen werd er meermaals gerefereerd aan gebeurtenissen uit het vorige deel. Doordat het alweer drie jaar geleden was, was ik toch even de draad kwijt en wist ik niet meer zo goed wat er toen gebeurd was. Na het lezen van meerdere recensies kwam het langzaam weer bovendrijven. Met dit boek wordt teruggegaan naar wat Sara 15 jaar geleden is overkomen, de verkrachting en alles wat daardoor veranderd is. Door een zaak waarvoor ze moet getuigen van een jonge meid die gedrogeerd, verkracht en vermoord is. De dader is de zoon van vroegere studiegenoten, tijdens een ontmoeting in een wc worden er Sara dingen toegefluisterd die haar heden en verleden op zijn kop zetten. Wat heeft haar verkrachting te maken met die van Dani? Samen met Will en Faith gaat ze op onderzoek uit, met dit onderzoek trekken ze een stinkende beerput open.

Wat een verhaal weer. De plot is tot in de puntjes uitgewerkt en in elkaar gevlochten. Heden en verleden worden met enige regelmaat afgewisseld en er wordt voortdurend geswitcht tussen perspectieven. Zo gaan we met Sara naar de rechtbank, met Will naar de countryclub en met een overspannen en gefrustreerde Faith naar huis. De spanning is om te snijden. De personages zijn weer om bij thuis te komen, alsof ze niet drie jaar zijn weggeweest. En echt even een puntje over Will, wat kan die man goed undercover! Wat een inlevingsvermogen, beheersing en een geweldige uitvoering van het personage dat hij moet zijn. Superknap, je gelooft hem gelijk.

Zoals we gewend zijn van Slaughter krijgen we ook nu weer de nodige zeer gedetailleerde gruwelijke praktijken onder onze neus waarbij zeer regelmatig bloed vloeit. En de ontknoping was geweldig, verrassend en knallend. Ik had op een gegeven moment tijdens het lezen wel een klein beetje een ideetje in mijn hoofd zitten hoe het zou kunnen zitten. Maar dat was bij lange na niet wat Slaughter ervan gemaakt heeft. Ik heb weer ontzettend genoten van deze spannende thriller met Sara, Will en Faith. Ik hoop dat we niet weer drie jaar moeten wachten op een vervolg!

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Na die nacht krijgt van mij de volle mep, 5 stralende sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van HarperCollins, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)