De hemel

Titel: De hemel
Auteur: Ilja Gort
Serie: Abel en Angela #4
Genre: Roman
Uitgeverij: Gort Publishers
Publicatiedatum: April 2023
Aantal bladzijdes: 240
Recensie: Lilian

Cover  
Een heerlijke zonnige cover die je doet verlangen naar vakantie en dan het liefst in een gebied met bergen en kastelen. De titel De hemel vergroot dit verlangen alleen nog maar meer.   

Auteur  
Ilja Gort (1951) is een Nederlandse musicus, componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort was succesvol in het arrangeren van reclametunes – zijn tune voor Nescafé werd in 160 landen gebruikt – en later in het maken van wijn. Hij was ook een tijdlang drummer in bands als de Amersfoortse ‘The Elements’. Gort schreef meerdere boeken, waaronder Leven als Gort in Frankrijk, Het Wijnsurvivalboek, Overleven als Gort in Frankrijk en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer, Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman, Het Merlot Mysterie, die hij in 2013 in een herwerkte versie nogmaals publiceerde met als titel De geluksvogel.
 

Achterflap/samenvatting 
Na wilde avonturen op hun wijndomein en B&B beginnen ras-optimist Abel en zijn nuchtere vrouw Angela in een Zuid-Frans kasteel een esoterisch centrum dat ze ‘Hemel op Aarde’ noemen. Ze worden bijgestaan door motorbendeleider Sjeng, zijn vrouw Kimberley (begiftigd met paranormale gaven) en Plato, een wijsgerige ezel die kan spreken. Helaas wordt hun perfecte wereld ruw verstoord door de komst van een bende zware criminelen.

Mijn mening 
Voor liefhebbers van een dosis humor in een verhaal is deze serie een echte aanrader. Ook De hemel staat bol van de humor, waarbij de stereotypes subliem, maar zeker niet subtiel worden uitvergroot. Met dit boek ben je gegarandeerd van een glimlach op je gezicht, die uit kan groeien tot een schaterlach. De glimlach blijft zelfs na het dichtslaan van het boek nog wel even aanwezig. Het is dus weer volop genieten!

Genieten, dat doet Angela niet meer van haar B&B, iets wat Abel oppakt als een uitnodiging om te gaan bieden op het gigantische kasteel in de buurt. Het kost maar liefst 2 miljoen en om dit bedrag bij elkaar te krijgen, maken ze gebruik van de behulpzame en rijke pa van Sjeng. Geen drugstripjes dit keer, maar dat wil niet zeggen dat alles soepeltjes verloopt in hun nieuwe verblijf.

Abel heeft zichzelf gebombardeerd tot mindfulness coach en gaat mannen leren één te worden met de natuur en zichzelf. Dat dit niet geheel volgens plan zal verlopen, is geen verrassing.

Tweeduizend jaar geleden had je in Griekenland een gast, een filosoof, die overal schijt aan had. Als iets mislukte, dan vond hij dat mazzel. “Tegenslag is een kans” zei hij dan. “Tegenslag dwingt je creatief te zijn en een oplossing te bedenken.”

Wil je even heerlijk genieten en lezen met een glimlach op je gezicht, dan is De hemel een boek voor jou!

De hemel van Ilja Gort krijgt van mij 5 sprankelende sterren.   

Lilian 

Recensie-exemplaar ontvangen van Gort Publishers, waarvoor onze hartelijke dank.

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)