Identiteit

Titel: Identiteit                                       
Auteur: Nora Roberts
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Iris Bol en Marcel Rouwé
Publicatiedatum: mei 2023
Aantal bladzijdes: 491
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 230 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
Morgan Albright heeft eindelijk een fijn huis gevonden in een leuke buurt vlak bij Baltimore. Haar vriendin en huisgenoot Nina helpt haar met het betalen van de hypotheek en het vinden van een baantje in een plaatselijk café. Tijdens hun eerste feestje thuis nodigen ze onder anderen Luke uit, de aantrekkelijke IT-man die in het café met Morgan zat te flirten. Maar wanneer alle gasten weg zijn, stort haar wereld in. Het glas van de achterdeur is gebroken, geld en sieraden zijn verdwenen, haar auto is weg – en Nina is dood.

De gruwelijke waarheid komt al snel aan het licht: ‘Luke’ blijkt de koelbloedige oplichter Gavin te zijn, iemand die zich op een bepaald type vrouw richt, haar bezittingen en identiteit steelt en vervolgens zijn ultieme misdaad pleegt: moord. Maar de FBI deelt ook informatie die nog huiveringwekkender is: Nina was niet het type waar hij gewoonlijk op valt. Morgan is dat wel. En daarmee begint Morgans nachtmerrie pas echt. Ze heeft geen andere keuze dan te vluchten naar haar moeder in Vermont. Maar Gavin is Morgan nog niet vergeten…

Mijn mening:
De laatste paar thrillers van Nora Roberts waren het voor mij net niet maar Identiteit is er weer één die aan alle eisen voldoet. Ik wil de thrillers van Nora Roberts liever ‘romantic suspense’ noemen, want dat zijn ze echt.

Morgan Albright heeft geen keus als haar huisgenoot en beste vriendin Nina wordt vermoord, ze besluit op stel en sprong naar haar moeder te vluchten en ziet haar droom om een eigen zaak te starten in duigen vallen.

Haar leven staat helemaal op zijn kop en in Vermont probeert ze langzaam de draad weer op te pakken. Roberts heeft met dit verhaal bij mij een gevoelige snaar weten te raken, ik voel het kriebelen en tevens krijg ik een beklemmend gevoel als blijkt dat Morgan voor haar leven moet vrezen. Roberts weet romantiek en spanning perfect te combineren, beiden zijn voelbaar in de lucht en komen op een zwijmelende manier tot ontploffing.

In Identiteit heeft Roberts vooral gebruik gemaakt van intense familiebanden en onvoorwaardelijke vriendschappen, de liefde is door het hele boek voelbaar. De personages kruipen in je hart en je hebt het gevoel dat je deelgenoot bent van een grote familie.

Een bijkomend leuk detail is de hoeveelheid drankjes die Morgan bedenkt, je krijgt spontaan zin in een eigengemaakte cocktail of ijskoffie. Als je fan bent van romantic suspense dan mag Identiteit niet op je to read list ontbreken, daar ben ik van overtuigd.

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 5
Leesplezier: 5
Spanning; 5
Plot: 5
Psychologie: 5

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)