Het Ibis hof

Titel: Het Ibis hof
Auteur: Ellis van Zijl
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: mei 2022
Aantal bladzijdes: 446
Recensie: Danielle

Over de auteur:
Ellis van Zijl (1997) is geboren en getogen in het polderachtige Nieuwkoop. Vanaf dat ze op school bij de boekenplanken kan, leest Ellis. Sinds 2009 is schrijven haar passie. In 2010 rondt zij haar eerste griezelverhaal af. Geïnspireerd door de boeken van Paul van Loon, verschijnt er al snel een tweede griezelverhaal in 2012. Na het schrijven van griezelboeken voor kinderen en jongeren vervolgt zij haar pad naar duistere fantasy, met als resultaat: Abdij van de nacht.

Naast boeken schrijven en lezen houdt zij zich bezig met het recenseren van boeken en dit doet zij voor “A Book Bat”. In haar vrije tijd waant zij zich graag in de magische wereld van fantasyfestivals en -conventies. Zij verzamelt boeken en andere snuisterijen rondom het thema vampiers. Tevens heeft zij een opleiding afgerond in de ICT-sector, waarin zij ook werkzaam is. (Bron. Godijn Publishing)

Het verhaal
Wat als goden daadwerkelijk bestaan?

Yanara leidt een rustig leven als dochter van de tempelpriester. Samen met haar tweelingzus, Asenath, assisteert ze bij de dagelijkse rituelen. Helaas komen er steeds minder mensen opdagen bij deze diensten. Het geloof in de goden verwatert en dit lijkt onomkeerbaar. Dan verschijnt er een boodschapper van de Oppergod Ra. Hij nodigt de mensen uit afgevaardigden te sturen naar het Hof der Goden. Hen wordt een kans geboden bij de goden in de leer te gaan.

Maar let wel, slechts enkelen zullen het Hof der Goden vinden, dat zich in de Raeb-woestijn bevindt. Zij die een ware toewijding aan de goden in hun hart dragen komen het tegen. Echter kunnen alleen zij die waardig bevonden worden, binnentreden,’ luiden zijn woorden.

Yanara en Asenath worden geacht zich aan de levensgevaarlijke reis te wagen en gaan op zoek naar het Hof der Goden. Zullen ze het vinden en wat zullen ze daar aantreffen?

Het Ibis Hof is een Young Adult-verhaal waarin de genres Fantasy en Romance hand in hand gaan. In een wereld geïnspireerd op Oudegyptische mythologie spelen thema’s als onzekerheid, zelfvertrouwen en jezelf leren accepteren een grote rol.

Mijn mening:
Na Abdij van de nacht was het even afwachten wat het vervolg zou worden nadat dit debuut goed in de smaak was gevallen bij de lezers. In Het Ibis Hof volgen we het verhaal van de tweelingzusjes die, nadat een boodschapper van Ra zich heeft aangekondigd, een poging wagen om in het Hof der Goden toegelaten te worden.

Een helse tocht volgt door de woestijn en de spanning is aangewakkerd. Al snel merk je dat het allemaal niet zo mooi is als men verwacht had en de zusjes voelen zich langzaam uit elkaar gedreven. Een hele strijd vindt plaats en de vraag is wie zal zich moeten opofferen omwille van de wensen van de Goden.

De Zonnegod was amper nog herkenbaar. Vlammen likten aan zijn huid, die golfde en schokte, alsof het ieder moment los kon laten van zijn gedaante. Twee immense grauwe vleugels ontsproten uit zijn toegetakelde rug en spreidden zich dreigend uit door de troonzaal.

Het is Ellis van Zijl weer gelukt om een mooi verhaal neer te zetten. Deze keer over de Egyptische goden die even tot leven komen. Een beeldende omschrijving van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en de personages die met de juiste diepgang worden beschreven, maken dit boek weer tot een waardige pageturner en voor alle leeftijden. Het sluit af met een mooie epiloog die de mogelijkheid tot een vervolg openlaat.

Leesplezier: 4
Originaliteit: 4
Plot: 4
Psychologie: 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3

4 sterren voor Het Ibis hof

Danielle

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)