Zwarte sneeuw

Titel: Zwarte sneeuw
Auteurs: Miriam Lucia, Luc Vos, Annemarie Ros en Jacob Dens
Genre: Thriller
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 330
Recensie: Silvia van Elzelingen

Over Zwarte sneeuw
Zwarte sneeuw
is tot stand gekomen door een schrijfwedstrijd van o.a. Godijn Publishing. De vier beste novelles worden in dit boek gepubliceerd. Miriam Lucia, Luc Vos, Annemarie Ros en Jacob Dens hebben alle vier een plaatsje in dit boek weten te veroveren.
Zwarte sneeuw is een samenwerking tussen: Godijn Publishing, ThrillerAcademie, Thrillers & More en de Schrijfjuffers. De vier winnaars wonnen niet alleen een auteurscontract bij Godijn Publishing, maar tevens een training auteursbranding bij ThrillerAcademie.

Mijn mening
Zwarte sneeuw
is een bundel van vier thrillernovelles, stuk voor stuk van een hoog niveau. Vier top-verhalen die het verdienen om in dit boek gepubliceerd te worden.

Miriam Lucia heeft met ‘David & Sara’ een spannend verhaal geschreven over twee kinderen die in een erbarmelijke thuissituatie leven. Christa ontfermt zich over David die weggelopen is van huis. Ze schrikt van de situatie waarin het jongetje en zijn zusje zich bevinden en besluit hen te helpen. ‘David & Sara’ is vlot geschreven, en voor je het weet zit je in het verhaal gevangen. We leven mee met de kinderen die zo’n gruwelijk lot moeten ondergaan, maar ook Christa krijgt het nodige te verduren. Haar plan om te gaan helpen is nog niet zo eenvoudig.

Luc Vos heeft met ‘Noorderlichtvrouw’ weer een heel ander verhaal geschreven. Twee vriendinnen zijn in Noorwegen op weg naar het Noorderlicht. Ze laten zich overhalen door een schipper om aan boord te stappen van zijn boot. Hij belooft hun het mooiste schouwspel dat ze ooit hebben gezien voor een spotprijsje. De reis verloopt echter heel anders dan ze gedacht hadden. ‘Noorderlichtvrouw’ is een ijs- en ijskoud verhaal waar je de koude rillingen van krijgt. Spannend opgezet zoals een echte thriller betaamt. Meermaals houd je je adem in. Ook dit verhaal laat je niet los en het is dus snel doorlezen tot het eind.

Annemarie Ros schreef ‘Altijd rustig blijven’. Iets wat nog helemaal niet zo gemakkelijk blijkt te zijn. Want wat doet een 18-jarig meisje dat door haar leeftijdsgenoten genegeerd wordt en plots de aandacht krijgt van een oudere jongen? Haar vader heeft haar geleerd altijd rustig te blijven, maar gaat dat haar deze keer ook lukken? Ook deze novelle weet je te raken met een thema dat helaas vaker voorkomt dan je denkt. De ‘hobby’ van Maartje is er echter een die je niet vaak zult tegenkomen. Je haren gaan er recht van overeind staan.

Jacob Dens schreef met ‘Het boek’ de afsluiter van Zwarte sneeuw. David strijdt voor zijn ziel in een wel heel vreemd weekend. De lijnen tussen schrift, psychose en realiteit vervagen steeds meer en meer. Alles start met een boek dat hij ergens op de kop tikt en cadeau wil geven aan zijn buddy Elise. Samen gaan ze op pad om achter het geheim van het boek te komen. De plot is super spannend met een wending die je niet had durven dromen.

Vier novelles waarvan je ademhaling steeds sneller gaat. Verhalen die nog lang door je hoofd blijven spoken nadat je het boek hebt uitgelezen.
Zwarte sneeuw is een aanrader, maar zeker niet voor tere zieltjes. Huiver mee met dit fantastische boek.

5 sterren voor Zwarte sneeuw.

Waardering: 5 uit 5.
Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)