Titel: De orde van de PoortwachtersDe orde van de Poortwachters
Auteur: Oli Veyn
Serie: De orde van de Poortwachters #1
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: november 2017
Aantal bladzijdes: 380
Recensie: Danielle

Oli Veyn woont samen met haar man en drie kinderen in Berkel-Enschot en heeft een reguliere baan in het klinisch geneesmiddelenonderzoek.
In haar jeugdjaren verslindt ze boeken met als favoriet Duco’s gevleugelde dromen. In de zomer van 2014 begint ze met schrijven wanneer ze een boek veel te snel uit heeft en ze geen ander boek kan vinden dat aan haar verwachtingen voldoet. Ze besluit om het boek dat ze zoekt, zelf te gaan schrijven.  Om haar schrijfvaardigheden te verbeteren, doet ze mee aan schrijfwedstrijden. Ze eindigt hoog met een verhaal en een manuscript, de bevestiging die ze nodig heeft om haar boek af te schrijven.
Haar favoriete genres zijn Fantasy en Young Adult met een flinke dosis romantiek. Dit zijn ook de verhalen die ze zelf het liefste schrijft. Schrijven is haar passie en haar grootste wens is een boek uit te brengen waarin lezers zich kunnen verliezen, net zoals zij dat zelf graag doet.
Haar motto is love to read, born to write, want ook als is de liefde voor lezen nog zo groot, het is het schrijven dat haar vleugels geeft.

Deel 1 Initiatie van De Orde van de Poortwachters is haar debuut van een trilogie.

Overal in de wereld staan poorten en erebogen.
Stel dat ze gebouwd zijn met een reden?
Wat gaat er schuil achter deze poorten?
En is er iemand die de wacht houdt?

Nadat Nido in aanraking komt met de geheime Orde van de Poortwachters wordt ze gedwongen hun wrede opleidingsprogramma te volgen om te worden opgeleid tot poortwachter. Ze moet vechten om de meedogenloze beproevingen onder het tirannieke bewind van haar trainer Sert te overleven. Gevangen in de Orde en in een driehoeksverhouding raakt Nido steeds dieper verstrikt in een mysterieuze wereld waarin de grenzen van het universum vervagen, poorten gesloten moeten blijven en sleutels machtiger zijn dan wapens.
De sleutelwoorden van deze Young Adult Urban Fantasy roman zijn: liefde, onvoorwaardelijke vriendschap en transformatie.

De cover heeft een mooie vormgeving met een prachtig gesymboliseerde sleutel op de voorgrond. De blauwe mistige achtergrond maakt het meteen geheimzinnig. Als het verhaal  begint met een schoolreisje is het meteen duidelijk dat het meisje Nido het moeilijk heeft omdat ze door een groep uit haar klas gepest wordt. Al snel zondert Nido zich af van de groep en loopt ze alleen rond als ze bij de stenen van Stonehenge zijn aangekomen. Plots maakt het verhaal een wending en waan je je in een wereld van nieuwelingen, verdedigers en rekruten. De Toegang van de poorten moeten bewaard worden en Nido wordt ertoe gedwongen om mee te gaan vechten. Maar ook hier wordt ze al snel weer gezien als het mollige, naïeve meisje en wordt haar leven zwaar op de proef gesteld.

Het gaat hier niet om wie je was of wie je bent. Het gaat erom wie je moet zijn. Dat is het enige dat telt.

De afwisseling die Oli Veyn maakt tussen de spanning en de romantiek in het verhaal maakt dit tot een mooi geheel. Je voelt de ontwikkeling die Nido doormaakt en hoopt dan ook dat ze eindelijk beseft dat ze zichzelf niet meer moet wegcijferen. Desondanks blijf je het gehele verhaal in spanning of ze opgewassen is tegen de wreedheid die er heerst tijdens de opleiding van nieuweling tot verdediger. Na het einde toe waan je je in de volgende fase van de Orde van de Poortwachters en ga je alvast uitkijken naar deel 2 van deze trilogie.

Ik geef De orde van de Poortwachters 4 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)