Titel: MidlandMidland
Auteur: Marguerita le Roy
Serie: Midland #1
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Godijn Publishing
Publicatiedatum: december 2017
Aantal bladzijdes: 529
Recensie: Danielle

Auteur
Marguerita Le Roy schrijft naast haar trilogie een kort verhaal dat wordt gepubliceerd in het tijdschrift Fantastische Vertellingen en werkt zo nu en dan aan een losstaand verhaal. Verder verzamelt en leest ze zoveel mogelijk boeken, luistert ze graag naar muziek, hoopt ze ooit te achterhalen waar een komma nou precies hoort en zoekt ze elke dag een excuus om niet te hoeven koken.

Achterflap
Als de grenzen tussen dromen en realiteit vervagen, waar vertrouw je dan op?
Wanneer Sammy beseft dat ze elke ochtend ontwaakt met schrammen en kneuzingen die ze in de duistere wereld uit haar nachtmerries heeft opgelopen, vreest ze dat ze krankzinnig wordt. Naarmate de ernst van de verwondingen toeneemt, rest haar echter geen andere keuze dan deze serieus te nemen.
Samen met haar beste vriend Matt probeert ze te achterhalen wat haar dromen betekenen. Hun zoektocht leidt hen naar Daron, iemand die haar zowel in haar slaap als in het dagelijks leven de stuipen op het lijf jaagt, en die beweert hetzelfde door te maken als zij. Hoewel Sammy liever uit zijn buurt blijft, ziet ze zich gedwongen zijn hulp te aanvaarden.
In het gezelschap van een man die ze niet vertrouwt, betreedt ze een wereld die eeuwenlang voor de mensheid wordt verborgen. Een wereld waar zelfs de doden onwelkom zijn.
Midland – De terugkeer is een verhaal over vriendschap, verlies en verraad.

Mening
Een cover die je meteen in een bepaalde sfeer brengt maar waarvan je nog niet weet waar het je naar toe leidt. Al snel kom je erachter dat Sammy haar verleden niet helemaal heeft kunnen verwerken. Maar of dit ook iets met haar nachtmerries te maken heeft, blijft vooralsnog een raadsel. Wel is duidelijk dat er tijdens haar dromen dingen gebeuren die zodra ze wakker wordt erg realistisch voor haar overkomen.

Al snel waan je je in een fantasiewereld, tenminste zo komt het over voor vriend Matt die op afstand alles waarneemt wat Sammy hem probeert duidelijk te maken. Door de ontmoeting met Daron wordt het verhaal nog dieper in de onwerkelijke wereld geduwd waardoor er nogal veel van de lezer verlangd wordt om de schrijver te blijven volgen in haar bedoelingen van het verhaal. Hierdoor is er geregeld een opsomming van gebeurtenissen die te lang van stuk zijn en daardoor eentonig over kunnen komen. Contact met de personages komen niet tot stand, alleen met Matt voel je je wel enigszins verbonden en hoop je dat hij niet meegezogen wordt in het land waar een strijd woedt die slechts één winnaar lijkt te mogen hebben.

Midland is een verhaal waar je je in vast kunt bijten als je de boodschap kan volgen, helaas ontbreekt het voor mij hieraan en mis ik het gevoel dat ik daadwerkelijk met Sammy in het verhaal mee kan lopen.

Ik geef Midland 2,5 ster

Danielle

One Comment to: Midland – Marguerita le Roy

  1. Marguerita

    januari 16th, 2018

    Beste Daniëlle, jammer dat je niet net zoveel plezier beleefde aan Midland als ik. Toch heel erg bedankt voor de tijd en moeite die je erin hebt gestoken.

    Beantwoorden

Leave a Reply

  • (not be published)