De Eyckenhof

Titel: De Eyckenhof 
Auteur: Jackie van Laren
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 552 (eerste druk)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Ze debuteerde met de Q-serie, daarna volgden het tweeluik Vallen en Opstaan, De meisjesmagneet, Thuiskomen, Twee prinsen, De Eyckenhof en de series Eilandliefde en Onder de bomen.

Achterflap:
Op bungalowpark De Eyckenhof lijkt alles tegen te zitten. Na het overlijden van de oude baron is het kasteeltje bij het park in verval geraakt, gaat het inkomen van beheerdersechtpaar Henk en Rosie van Marle zo achteruit dat ze vrezen voor hun pensioen, kan hun zoon Joost het geluk niet vinden in zijn relatie en werk en is hun kleinzoon Aloys in stilte aan het worstelen met de liefde. Maar als architect Per Quinn Rosendahl zich het lot van het kasteeltje aantrekt begint alles te veranderen, zelfs voor de kosmopolitische, ongebonden Per: kan hij nog wel vertrekken?

Ook Charlie Blum komt op De Eyckenhof terecht als ze een zomerhuisje erft van haar oom, een vermaarde kunstschilder. Ze komt erachter dat hij daar een tweede leven leidde, met de grote liefde die de inspiratie was voor zijn beroemdste kunstwerk. Die ontdekking werpt ook een ander licht op Charlies eigen relatie: is haar vriend wel haar droompartner? Als ze echt gelukkig wil worden, zal ze eerlijk moeten zijn tegen zichzelf en tegen anderen.

Charlie vindt, net als Per, Joost en Aloys, op De Eyckenhof iets wat ze niet had verwacht. Een gevoel van thuishoren, van familie en misschien zelfs wel van ware liefde…

Mijn mening:
De Eyckenhof is een heerlijk dikke roman waarin verschillende hoofdpersonages zoeken naar liefde en geborgenheid. De Eyckenhof heeft hierin een prominente rol, het is een kasteel dat meebeweegt in de liefdesperikelen.

Een leuk feit is dat voor de echte Jackie van Laren-fans er meerdere oude bekenden de revue passeren, dat geeft een familiegevoel, alsof je ze echt kent.

Jackie schrijft op een vlotte realistische manier, en heeft aandacht voor gevoelens en belevingen van alle belangrijke personages. De liefde loopt als een rode draad door het verhaal, op een sluimerige manier worden scenes voorbereid om deze liefde te kunnen tonen. De intimiteit tussen sommige personages had van mij wel iets meer aanwezig mogen zijn, de aanloop ernaar toe duurde soms ietwat te lang. Buiten het feelgood-gedeelte is er ook zeker voldoende aandacht voor andere thema’s, dat maakt het verhaal divers en uitdagend om door te lezen.

Met De Eyckenhof heeft Jackie van Laren een boek geschreven waar de romantiek vanaf spat en je het gevoel geeft dat het bungalowpark inclusief bijbehorend kasteeltje echt bestaat. 

De Eyckenhof krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)