Eilanders

Titel: Eilanders
Bonusverhaal: De nieuwe huishoudster
Auteur: Annemieke de Schepper, e.v.a & Marceline de Waard
Genre: Verhalenbundel
Uitgever: Ambilicious
Publicatiedatum: november 2022
Aantal bladzijdes: 167
Recensie: Alexander

Achterflap
Eilanden die je wil bezoeken.

Eilanders & De nieuwe huishoudster: Eilanders Ontroerend, sfeervol, gevoelig, romantisch, idyllisch, magisch, speels. Verrukkelijke, aangrijpende en behaaglijke verhalen. Eilanden met ieder een eigen karakter. Laat je meevoeren door:
Annemieke de Schepper, Bruno Lowagie, Cecile Koops, Conny Hoogendoorn, Frans van der Eem, Hanneke Simons, Harrie Adema, Joseph Roelands, Lisette van Eerten, Luc Vos, Marloes Schel, Meta du Crocq, Nel Goudriaan en Sacha Voogd.

De nieuwe huishoudster
In deze mini-novelle neemt Marceline je mee naar het fictieve Kanaaleind Coleoptere, een eiland in de ban van de vloek van de Varou. Een vrouw is op de vlucht, biedt de functie van huishoudster van de seigneur van Coleoptere haar de schuilplaats die ze zoekt?

‘Wie is die man met de lange haren? Hij haalde mij met paard en wagen op bij de boot.’ Uiteindelijk stel ik nogmaals de vraag die Sybil eerder negeerde.
‘Dat is Guillaume Varou, onze seigneur.’
‘Ik dacht …’ Mijn beeld van een zonderlinge oude man met een lange witte baard verkruimelt. ‘Heeft Sybil het niet verteld?’ Ze kijken elkaar aan met een blik die het veilige gevoel dat eerder in mij kroop, verjaagt. 

Over de auteur
Marceline de Waard is schrijver van romans (Terugkeer, Thuisreis) en korte verhalen (Verlangen, Schandalig). Ook organiseert zij elke zomer een schrijfwedstrijd. In deze bundel komt dit samen: ‘Eilanders’ bevat de veertien winnende verhalen uit de wedstrijd Eilanders. ‘De nieuwe huishoudster’ is een mini-novelle van Marceline.

Mijn mening
Na de bundels Schandalig en andere zondagverhalen en Verlangen en nog meer zondagverhalen is Eilanders de derde bundel die is verschenen naar aanleiding van de gelijknamige verhalenwedstrijd georganiseerd door Marceline de Waard.

Ook deze keer was het een genot om de bundel te lezen. De diverse auteurs hebben elk op hun eigen wijze het thema weten te verwerken. Eilanders is dan ook een bundel voor de echte liefhebber van kortverhalen. De eenkoppige jury heeft uit de inzendingen verhalen gekozen die je aanspreken, raken, vermaken of ontroeren. Heerlijke verhalen die bovendien het eilandgevoel goed weten weer te geven.

De nieuwe huishoudster: Marceline de Waard heeft een zeer aangename vertelstem en weet als geen ander de lezer het verhaal in te trekken. De personages leven en de beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je je als toeschouwer in het verhaal waant. De kunst van het met weinig woorden veel zeggen is er een die Marceline uitstekend beheerst.

Ik geef Eilanders 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.

Alexander


Marceline daagde ook dit jaar haar volgers uit om een verhaal te schrijven met het thema ‘Nevels’. De verhalen van de volgende auteurs veroverden een plaats in de bundel. Annemiek de Schepper, Cecile Koops, Frans van der Eem, Hanneke Simons, Lisette van Eerten, Luc Vos, Lucy Neetjes, Margareth Hildebrandt, Marloes Schel, Meta du Crocq, Nel Goudriaan, Nicole van der Spek, Petra Bontje, Sacha Voogd. Vanzelfsprekend vindt de lezer ook een verhaal van de hand van Marceline zelf.
Verhalen vol nevels is verkrijgbaar via uitgeverij Ambilicious.

Lees meer van Marceline de Waard op www.thrillersandmore.com

Leave a Reply

  • (not be published)