Los geslagen

Titel: Los geslagen
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Brenda

Cover
Je ziet een vrouw tot aan haar schouders in het water. De cover trekt mij niet echt. Wel is het zo dat je na het lezen de cover begrijpt. De cover komt terug in het verhaal.

Auteur
Saskia M.N. Oudshoorn woont in de omgeving van Rotterdam en schreef diverse vrouwenthrillers en feelgoodseries. Naast het schrijven en haar werk bij Unilever is ze actief in de lokale politiek.

Achterflap/samenvatting
Advocate Annemie zit niet lekker in haar vel, ze heeft net een belangrijke zaak verloren en haar relatie met haar man Frederik loopt stroef. Ze krijgt steeds meer moeite met de dingen die hij van haar verlangt.

Wanneer de nieuwe buurman hen samen met de andere buren uitnodigt in zijn zomerhuis op Ibiza, besluiten ze mee te gaan. Ook de knappe buurjongen Mees is van de partij, en er begint iets te broeien op het zonnige eiland. Maar dan gaat het helemaal mis…

Mijn mening
Annemie en Frederik zijn de huiseigenaren van 1 van de 4 bosvilla’s in een klein woonwijkje. Het wijkje is bedoeld dat de bewoners voor elkaar gaan zorgen. Voordat het verhaal gaat starten wordt er een overzicht getoond van de bewoners van de 4 villa’s. Dit is in het begin zeker wel even handig om de bewoners tijdens het lezen te plaatsen.

De vader van Annemie woont bij hun in sinds dat hij een hersenbloeding heeft gehad. De onderlinge verhouding is niet zo goed, maar Annemie heeft haar moeder beloofd voor haar vader te gaan zorgen en dan doet ze dat ook. Als de proloog start zit je er gelijk in. Duidelijk verwoord en ja, ik wil doorlezen!

Liefde is net als drugs. Of je zit in het paradijs of het wordt je dood.

Annemie houdt van quotes en deze komen dan ook geregeld langs in het verhaal. Deze passen ook zeker bij haar en het is leuk om te lezen.

Na 4 hoofdstukken gaan we een aantal jaren terug en vanaf daar gaan we weer richting de toekomst en lezen we wat Annemie allemaal meemaakt.

Af en toe komen er stukjes tekst die cursief geschreven zijn vanuit een persoon die kwaadheid verspreid. Wat wil deze persoon? Je wordt nieuwsgierig naar wat erachter zit. Ik had wel snel door wie dit personage was.

Saskia M.N. Oudshoorn schrijft zo fijn, zo heerlijk lezend. Geen gebruik van lange hoofdstukken waardoor je echt door het verhaal heen vliegt. De spanning weet ze goed op te bouwen. Alleen vond ik het soms iets te voorbarig wat er gebeurde, maar het maakte het verhaal er zeker niet minder om.

Op de achterflap staat vermeld dat het een mix van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer is. En ik ben het daar ook zeker mee eens. Heerlijk om te lezen.

Om even af te sluiten met de ondertitel van het boek wat zeer bij dit boek hoort:

“Achter iedere voordeur schuilt een geheim”

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Los geslagen krijgt van mij 4 mooie sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van De Crime Compagnie, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)