Staatsgeheim – David Baldacci (21 november)

Wanneer CIA-agent Jenny Silkwell wordt vermoord in een kustplaatsje in Maine, maakt de top van Homeland Security zich grote zorgen over de nationale veiligheid. Jenny’s laptop en telefoon worden vermist en deze stonden vol met staatsgeheimen die, als ze in verkeerde handen vallen, het leven van talloze agenten in gevaar brengen. De belangen zijn dan ook te groot om de zaak in handen van de lokale politie te geven. Een speciaal onderzoeker moet worden aangesteld om de moord op te lossen en de verdwenen documenten terug te vinden. Voormalig Army Ranger Travis Devine heeft in het leger geleerd op elk moment te kunnen inspelen op elke denkbare situatie. Na zijn militaire tijd volgde een kortstondige carrière op Wall Street, gedurende welke hij een van de grootste financiële samenzweringen allertijden wist te ontrafelen. Zijn analytische geest maakt hem dan ook bijzonder geschikt voor complexe, hoogwaardige taken, hoewel de moord op Jenny Silkwell op het eerste gezicht niet al te moeilijk lijkt. Het lichaam van de vrouw is onder aan een klif gevonden, ze lijkt van grote afstand te zijn neergeschoten. Maar kleine stadjes koesteren diepe geheimen en Jenny’s familie en de lokale bevolking staan wantrouwig tegenover de buitenstaander. Van Jenny’s broer, die werkt aan de revitalisering van de stad, tot aan de gepensioneerde kreeftenvisser die Jenny’s lichaam vond: niemand lijkt het achterste van zijn tong te willen laten zien. En dan is er ook nog Alex, Jenny’s jongere zus die zich een verschrikkelijke gebeurtenis uit het verleden niet kan herinneren. Terwijl Travis de bewoners van Putnam langzaam maar zeker beter leert kennen, roept elk antwoord dat hij vindt nog meer vragen op. De kustplaats kent talloze geheimen die nooit naar buiten mogen komen. Travis heeft dan ook geen idee wie hij kan vertrouwen… en wie hem wil doden.

Verborgen waarheid – Angela Marsons (9 november)

Wanneer Sadie Winter dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is — de laatste wanhoopsactie van een getroebleerd meisje. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school. Rechercheur Kim Stone is ervan overtuigd dat dit niet zomaar tragische ongelukken zijn.

Als Kim en haar team het duistere web van geheimen binnen de school proberen te ontrafelen, blijkt een lerares de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, krijgt ze een dodelijk ongeluk. Kim is bang dat meer kinderen op de school gevaar lopen en vreest voor het ergste scenario: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?

Mr. One – Jens Lapidus (14 november)

Top Dog Isak is het zat om Mr. One te zijn. Hij staat op het punt zijn aandeel te verkopen en het rechte pad op te gaan. In de coulissen staat de volgende spil, Kerim, al klaar om het van Isak over te nemen. Maar wanneer Isaks zoon op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat de deal niet door en moet Isak terug de straat op.

Teddy en Emelie zijn er ook klaar mee – met name met elkaar. Het lukt Teddy gewoon niet om eerlijk te zijn en zij wil niet dat hun zoon opgroeit met een vader die niet aan de goede kant van de wet kan blijven. Gaandeweg worden ze meegesleurd in de machtsstrijd die ontstaat na Isaks troonsafstand.

Sluw – Sara Stromberg (9 november)

De herfst is net ingetreden in Åre, een chic skigebied op de grens met Noorwegen. Hoewel er nog toeristen rondlopen, is de lokale bevolking al begonnen met plannen
maken voor de lange donkere wintermaanden. Ver weg van de luxe restaurants en dure winkels van Åre liggen enkele plattelandsdorpen. Het is er zo afgelegen dat wanneer een jonge vrouw vermoord wordt aangetroffen in de bossen niemand veel over het slachtoffer lijkt te weten, en ook de politie toont weinig interesse in de zaak.
Vera Bergström is onlangs ontslagen na een carrière van dertig jaar als verslaggeefster bij de plaatselijke krant, en – een ongeluk komt nooit alleen – ze is net verlaten door haar man. Om nog iets van haar leven te maken duikt ze op de moordzaak. Als Vera het verleden van de dode vrouw onderzoekt, wordt duidelijk dat de banden van het slachtoffer met het gebied dieper en donkerder zijn dan de meeste mensen vermoeden. Vera raakt steeds meer geobsedeerd door de vraag wie de vrouw was, wie haar vermoord heeft en waarom. Maar het duurt niet lang voordat ze zelf ook gevaar loopt.

Echo’s – Anja Feliers (22 november)

‘Je zus zegt dat je zo lief bent, mama’, zegt de zesjarige Billie op een ochtend aan haar mama Victoria. Maar Victoria heeft geen zus. Ze is enig kind.

Billie blijft haar echter, nacht na nacht, levendig en gedetailleerd vertellen over haar gesprekken met Victoria’s overleden zus. Langzaamaan dringt het tot Victoria door dat er een kans bestaat dat haar dochter meer ziet dan voor het oog zichtbaar is. Ze gaat op zoek naar antwoorden bij de mensen die haar het best kennen, haar ouders, maar haar moeder lacht haar bezorgdheid weg en haar vader hult zich in stilzwijgen. Ze kan het echter niet laten rusten.

Wanneer de naam van medium Caro Westerhof haar ter ore komt, besluit ze haar om hulp te vragen. Caro herkent zichzelf in deze jonge aanstaande mama en besluit haar te helpen. Tegelijkertijd met de zoektocht naar het antwoord op Victoria’s vragen, gaat Caro de confrontatie aan met de demonen uit haar eigen leven.

Kansloos – Petra Spark (24 november)

Door een tragisch ongeluk komt de negentienjarige zoon van de premier om het leven. Niet veel later ontvangt de premier een bericht: Jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste.
Rechercheurs Roy en Sophia worden ingeschakeld. Hun onderzoek krijgt een onverwachte wending wanneer jongemannen overlijden die een nauwe band hadden met de zoon van de premier. De sleutel tot de ontknoping van de zaak lijkt in het verleden te liggen. Een verleden dat haar geheimen niet graag prijsgeeft.

Zes dagen – Dani Atkins (28 november)

Gemma weet dat zij en Finn voorbestemd zijn. Ze zijn soulmates. En toch staat ze op hun trouwdag alleen voor het altaar…
Gemma is ervan overtuigd dat Finn haar nooit zo in de steek zou laten. Ze weet zeker dat er iets vreselijks is gebeurd, maar niemand anders lijkt dat te denken. Zelfs de politie maakt zich geen zorgen en vertelt haar dat hij vanzelf weer zal komen opdagen – als hij wíl.
De volgende zes dagen gaat Gemma verwoed op zoek naar Finn. Ze ontdekt het ene schokkende geheim na het andere, maar geen Finn. Hoelang kan ze haar vertrouwen in hun liefde behouden als iedereen zegt dat ze hem beter kan laten gaan?

Bewijs het maar – Lynn Painter (23 november)

Drie jaar geleden ontmoette Bailey (type enthousiaste boekenwurm) Charlie (type cynische grapjas) op het vliegveld. Ze had meteen een hekel aan hem. Tot overmaat van ramp bleken de twee tegenpolen naast elkaar te zitten in het vliegtuig. Wanneer ze elkaars collega’s worden in het nieuwe hotel annex waterpark in hun stad, dreigt de irritatie weer op te lopen – totdat er tot verbazing van beiden een hechte vriendschap ontstaat.

Terwijl ze de romantische vorderingen van anderen in het waterpark nauwlettend in de gaten houden en lief en leed delen over hun gescheiden ouders, probeert Charlie zijn gevoelens voor Bailey te onderdrukken. Al snel blijkt dat hij Baileys hart ook sneller laat kloppen, maar Charlie heeft een geheim – een geheim dat betrekking heeft op Bailey en op een weddenschap…

Leave a Reply

  • (not be published)