Nooit meer zoals het was

Titel: Nooit meer zoals het was     
Auteur: Chris Whitaker
Genre: Thriller
Uitgeverij Volt
Vertaald door: Ineke de Groot
Publicatiedatum: augustus 2023
Aantal bladzijdes: 279 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Chris Whitaker werd geboren in Londen en werkte tien jaar als handelaar op de Londense beurs. Zijn debuutthriller, Tall Oaks, werd bekroond met de CWA John Creasy New Blood Dagger. Zijn thriller We beginnen bij het einde won meerdere prijzen en belandde op de toplijsten van verscheidene internationale media. Nooit meer zoals het was is de tweede thriller die in het Nederlands vertaald is.

Achterflap:
Tall Oaks is een idyllisch stadje, totdat de verdwijning van de driejarige Harry Monroe de hechte gemeenschap opschudt. Ondanks veel media-aandacht en een uitgebreid politieonderzoek wordt het jongetje niet gevonden.

Drie maanden later zijn alle inwoners verdergegaan met hun levens, behalve sheriff Jim en Harry’s moeder Jess, die hun uiterste best doen de zoektocht gaande te houden. Maar proberen de waarheid te achterhalen is erg lastig in een stadje waar niets is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft. Iedereen, inclusief Jim en Jess zelf…

Mijn mening:
Na het lezen van We beginnen bij het einde, dat door mij met vijf welverdiende sterren werd bekroond, waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Helaas worden deze na het lezen van Nooit meer zoals het was niet waargemaakt. Sterker nog, ik ben flink teleurgesteld.

De verhaallijnen lopen niet vloeiend over, het verhaal leest verwarrend en chaotisch. Elke alinea wordt vanuit een ander persoon of vanuit een andere verhaallijn geschreven, dat is op zich prima, maar het duurt te lang voordat je het kunt plaatsen en de draad van het verhaal weer op kunt pakken.

De personages roepen geen gevoel of emotie op, dit geldt niet alleen voor Jim en Jess, maar ook voor de personages die de tweede verhaallijn invullen. Ik heb geen idee wie het zijn en welke rol ze vervullen, alsof er achtergrondinformatie ontbreekt.

Het verhaal is niet thrillerwaardig, daarvoor ontbreekt het aan spanning, maar ook voor een roman is het boek wat mij betreft onvoldoende. Een klein lichtpuntje is de ontknoping maar de weg ernaar toe was niet boeiend genoeg, ik kwam er moeizaam doorheen.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 2
Spanning: 2
Psychologie: 2
Plot: 2

Nooit meer zoals het was krijgt hiermee een teleurstellende 2 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Volt, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 2 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)