Hamley in de ruimte

Titel: Hamley in de ruimte
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #9
Genre: Kind
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 112
Recensie: Amanda

Cover
Lekkere vrolijke cover met de jonge Hamley op de voorkant. Deze keer in een stoer ruimtepak, zittend in een soort ufo of ruimteschip met een aantal planeten. En is dat nou een alien?

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’. Zij schreef en publiceerde tussendoor ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover. Kwijt werd verkozen voor de Hebban longlist voor beste spannende boek van het jaar 2019, werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers and More en behaalde de derde plaats in de historische Thrillzone leesclub ranking.

Achterflap
Het baasje van Hamley, Viola, vertelt thuis enthousiast over het project rond planeten en sterren waar ze op school mee bezig zijn. Enkele dagen later trekt Viola’s klas naar Space Magic, waar naast een planetarium ook een raket staat die binnenkort naar de maan zal gaan. Hamley kruipt stiekem in Viola’s rugzak, maar wordt al snel ontdekt door enkele astronauten die haar heel bijzonder vinden. Zal Hamley de eerste kat op de maan worden?

Mijn mening
Weer een nieuw avontuur met het kleine katje Hamley in de hoofdrol. Viola, het baasje van Hamley, is helemaal gek van de ruimte en de planeten. Met school gaat ze naar Space Magic, waar ze van alles over de ruimte, planeten en raketten gaat leren. Hamley zou Hamley niet zijn als ze niet ook supernieuwsgierig zou zijn. Ze besluit in de rugzak van Viola te klimmen en stiekem mee te gaan met de klas. En dan, dan beleeft ze het grootste avontuur van haar hele leven!

Het was weer heerlijk om samen met Hamley op avontuur te gaan, dit keer gaat ze zonder haar beste vriend B-Boy. Een leuk en leerzaam avontuur over de ruimte, maar ook over je dromen najagen en dat wanneer je ergens echt je best voor doet, niks onmogelijk is. De samenwerking met de klas is ook heel leuk, leuk idee dat de menselijke personages naar de kindjes uit de klas genoemd zijn met wie Sandra het boek samen heeft bedacht. Een hele eer om in een boek genoemd te worden. Hamley blijft gewoon een heerlijk vrolijk, nieuwsgierig en leergierig katje waarmee nog veel avonturen beleefd kunnen worden.

Hamley in de ruimte krijgt een mooie 4 sterren van mij.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)