Verborgen waarheid

Titel: Verborgen waarheid  
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone #8
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: november 2023
Aantal bladzijdes: 394
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie bijna vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Achterflap:
Wanneer Sadie Winter dood op het pad naast haar school wordt aangetroffen denkt iedereen dat ze van het dak gesprongen is — de laatste wanhoopsactie van een getroebleerd meisje. Maar dan overlijdt ook een jongen van diezelfde school. Rechercheur Kim Stone is ervan overtuigd dat dit niet zomaar tragische ongelukken zijn.

Als Kim en haar team het duistere web van geheimen binnen de school proberen te ontrafelen, blijkt een lerares de sleutel tot de waarheid bij zich te dragen. Vlak voordat ze haar zwijgen doorbreekt, krijgt ze een dodelijk ongeluk. Kim is bang dat meer kinderen op de school gevaar lopen en vreest voor het ergste scenario: is het mogelijk dat een van de leerlingen verantwoordelijk is voor de moorden?

Mijn mening:
Wow, Verborgen waarheid voldeed voor mij aan alle verwachtingen. Angela Marsons weet haar kwaliteit van schrijven steeds weer te evenaren. Het is inmiddels alweer het achtste deel in de Kim Stone-serie en ik blijf lovend. Marsons schrijft korte hoofdstukken waardoor de vaart er continu in blijft, zowel de dader(s), slachtoffers als het rechercheteam spelen ieder op hun eigen manier een belangrijke rol. In Verborgen waarheid bevinden we ons onder studenten met veel privileges vanwege hun komaf. Dit zorgt dat de nadruk ligt op presteren, maar aan persoonlijk geluk wordt voorbijgegaan. Het verhaal is spannend maar heeft ook veel impact op je gevoel. Het inlevingsvermogen tijdens het lezen is groot. Meerdere thema’s zoals prestatiedrang, macht, misbruik en pesten komen ruimschoots aan bod. Je zou denken dat Kim Stone, na hetgeen zij allemaal voor haar kiezen krijgt, op den duur haar beroep niet meer naar behoren uit zou kunnen voeren maar vooralsnog lijkt ze een taaie en gaat ze onverminderd verder met haar job.

Haar duistere geest leek wél in staat om een verdorvenheid te bedenken die dieper ging dan waar de meeste normale mensen bij stil wilden staan. Haar hersenen leken om de een op andere reden gewoon beter in staat om alle gruwelen van de mensheid te accepteren.

De plot is niet helemaal verrassend maar toch weet Marsons er altijd op het allerlaatste moment een draai aan te geven die je niet aan ziet komen, vervolgens voegt ze daar nog een heftig emotioneel moment aan toe waardoor je het boek met een brok in je keel dichtslaat.

Originaliteit: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Spanning: 5
Plot: 4
Psychologie: 5

Verborgen waarheid krijgt hiermee dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)