Haar stille hoop

Titel: Haar stille hoop        
Auteur: Lisa Regan
Serie: Josie Quinn #6
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: oktober 2023
Aantal bladzijdes: 321 (e-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lisa Regan is de auteur van de USA Today– en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man dochter en hun boston-terriër, Mr. Philip.

Achterflap:
Als de telefoon gaat, is het al te laat…
Als de zevenjarige Lucy Ross spoorloos verdwijnt, zet de hele stad zich in om haar te zoeken. Het is inspecteur Josie Quinn die de eerste aanwijzing vindt: Lucy’s rugzak, met daarin een briefje met een huiveringwekkende boodschap: Neem altijd op, anders zie je haar nooit meer terug.

De volgende dag krijgen Lucy’s ouders een telefoontje van de oppas. Ze hopen vurig dat zij Lucy heeft opgehaald en dat de hele verdwijning een misverstand blijkt, maar in plaats van de oppas krijgen ze een mannenstem aan de lijn. Josie snelt naar het appartement van de oppas en vindt haar levenloze lichaam in een wirwar van lakens op haar bed. En de telefoontjes blijven komen… Josie wordt geconfronteerd met de gevaarlijkste zaak uit haar carrière: elk nieuw telefoontje eindigt met de vondst van een lijk. Er is een gestoorde moordenaar aan het werk die pas stopt als de familie Ross compleet is vernietigd. Maar spreken de familieleden zelf wel de waarheid?

Mijn mening:
Inmiddels is Haar stille hoop alweer het zesde deel in de Josie Quinn serie en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Keer op keer geniet ik van de spanning, de schrijfstijl en niet te vergeten van Josie. Josie is een fijn personage die zich in elk deel een beetje verder ontwikkelt en dat maakt deze vervolg serie juist zo fijn.

De vermissing van een kind, in dit geval Lucy, is niet bijster origineel, daar lees je duizend boeken van in een dozijn. De reden achter de verdwijning vond ik in deze wel schokkend. Bizar wat trauma’s met mensen kunnen doen, zo blijkt maar weer. De lijntjes tussen werk en privé zijn zoals we gewend zijn van Regan dun, soms te dun maar dat compenseert met de manier waarop Regan gevoelens van personages weet uit te werken.

Een puntje van kritiek is de achterflap, die geeft veel informatie weg die je niet van tevoren hoeft te weten, je wacht als het ware tot hetgeen er staat gebeurt en dat is bij sommige gebeurtenissen te lang. Dit neemt best wat van de spanning weg en dat is jammer.

Lisa Regan behoort inmiddels zeker tot het rijtje Marsons, Kovach en Bryndza, allemaal auteurs waar ik de series van verslind. Natuurlijk is het een deel beter dan het andere maar het leesplezier blijft stabiel hoog.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 3
Plot: 3
Psychologie: 4

Haar stille hoop krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)