Een eerlijke leugen

Titel: Een eerlijke leugen      
Auteur: Tarryn Fisher
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Carolien Metaal
Publicatiedatum: januari 2024
Aantal bladzijdes: 317
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Tarryn Fisher is een New York Times- en USA Today-bestsellerauteur. Behalve haar eigen werk schrijft ze ook boeken samen met haar goede vriendin Colleen Hoover. Fisher woont in Seattle met haar kinderen, echtgenoot en hond.

Achterflap:
Rainey woont sinds een jaar samen met haar vriend Grant op de top van Tiger Mountain: een afgelegen plek, omringd door weelderig gebladerte. Voor Rainy is het een toevluchtsoord: een plek waar ze geen last heeft van de herinneringen die haar ’s nachts wakker houden.

Als ze door de Tiger Mountain-vriendinnengroep wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse ‘meidenreis’ stemt ze met tegenzin in. Ze gaan namelijk naar Las Vegas en daar is het een stuk moeilijker om haar herinneringen te ontwijken.

Wanneer Braithe, een van de vriendinnen uit de groep, op een avond niet terugkeert op haar hotelkamer en Rainey een bericht krijgt dat vanaf Braithes telefoon is verzonden, zit er voor Rainy niets anders op dan haar verleden onder ogen te komen. en dan vindt een reeks bloedstollende en schokkende gebeurtenissen plaats.

Mijn mening:
Een eerlijke leugen heeft een hoofdthema wat menigeen zal erkennen uit andere boeken, om geen spoilers weg te geven laat ik daar verder niets over los, ik had er totaal geen idee van dat het die kant uit zou gaan. Het verhaal is opgesplitst in een heden en verleden, de hoofdstukken wisselen elkaar af, dit zorgt er zeker voor dat je nieuwsgierigheid gewekt is.

Ondanks dat Rainey een traumatisch verleden heeft, voel ik echter niet de compassie die je wel zou moeten voelen. Qua emotioneel gedeelte mis ik diepgang, dit geldt niet alleen voor Rainey maar ook voor haar naasten. Tarryn Fisher heeft de aanloop totdat het verhaal echt spannend wordt te lang laten duren. De eerste helft van het verhaal kabbelt te rustig voort, dat is echt jammer. De uitwerking van de personages is wat mij betreft onvoldoende, ik heb niet het idee dat ik de personages goed heb leren kennen, het blijft allemaal te oppervlakkig.

Daarentegen vond ik het thema en de verhaallijn zeker uitnodigen tot doorlezen, de nieuwsgierigheid die in de tweede helft opborrelde zorgde uiteindelijk voor een bevredigende ontknoping en maakte het matige eerste gedeelte toch nog een beetje goed.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 3
Spanning: 2
Psychologie: 2
Plot: 3

Een eerlijke leugen krijgt hiermee 2,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)