De beste vriend – Chris Carter (2 juli)

Na een bizar auto-ongeluk op het platteland van Wyoming doet de politie een gruwelijke vondst in een kofferbak. De bestuurder zwijgt in alle talen, totdat hij uiteindelijk één naam noemt: die van Robert Hunter…

De zaak wordt overgedragen aan de FBI, die de hulp inroept van rechercheur Robert Hunter. Wanneer Hunter de verdachte verhoort, komen er al snel geheimen boven water. Langzaam maar zeker wordt de ware identiteit van een meedogenloze moordenaar onthuld, iemand die zo ongrijpbaar is dat niemand ook maar enig idee had dat hij bestond. Tot nu…

Vergeten verleden – Angela Marsons (4 juli)

In een appartement op de vierde verdieping van torenflat Chaucer House worden twee jongeren vastgeketend aan een radiator aangetroffen. De jongen is dood, maar het meisje leeft nog. Alle details van de zaak doen inspecteur Kim Stone terugdenken aan de gruwelen die zij en haar broertje Mikey dertig jaar geleden in precies zo’n zelfde flatje moesten doorstaan.

Als ook de lichamen van een ouder echtpaar in een uitgebrande auto ontdekt worden, kan Kim niet anders dan erkennen dat er huiveringwekkende overeenkomsten zijn met het overlijden van haar adoptieouders. Een moordenaar bootst traumatische gebeurtenissen uit haar verleden na.

Kim heeft jarenlang gevaarlijke criminelen opgespoord en daardoor veel burgers beschermd. De moordenaar heeft het in deze ingewikkelde zaak duidelijk op haar gemunt. Kan Kim haar eigen leven redden of wordt zij het laatste slachtoffer?

Tussen de regels – Jenny Colgan (10 juli)

Maggie’s eerste jaar als lerares bij Downey House was een verrassend succes. Nadat ze de overstap maakte van een school in de binnenstad van Glasgow, heeft ze het rustigere tempo van het meisjesinternaat aan zee leren waarderen. Nu ze ook verloofd is met haar oude vriend, de lieve en vaste Stan, moet Maggie gewoon ophouden met aan David McDonald te denken, haar collega op de jongensschool verderop. Zal dat haar lukken? Zelfs als Maggie binnen de lijntjes probeert te blijven, worden overal om haar heen regels overtreden. Maggie’s baas, directrice Veronica Deveral, heeft meer te verliezen dan wie dan ook. Wanneer Daniel Stapleton bij de faculteit komt, wordt Veronica gedwongen een schandalig geheim onder ogen te zien waarvan ze dacht dat ze het voor altijd had begraven. Hoelang zal ze haar verleden geheim kunnen houden? Na een zomervakantie samen in Spanje zijn Fliss en Alice dikke vrienden. Maar het nieuws dat Will, de geheime crush van Fliss, nu naar de jongensschool gaat, veroorzaakt wrijving wanneer Will meer geïnteresseerd lijkt in Alice dan in Fliss…

Begraven verleden – Donna Leon (18 juli)

Op een koude novemberavond wordt commissario Brunetti opgeroepen bij een lijk dat gevonden is in een van de kanalen van Venetië. Het blijkt te gaan om een illegale immigrant uit Sri Lanka, en algauw wordt duidelijk dat de man op het terrein van een palazzo woonde. Brunetti vindt tussen de achtergebleven eigendommen van de man boeken over het boeddhisme, de Tamiltijgers en Italiaanse terroristen uit de jaren tachtig.
Deze vondst voert Brunetti terug naar zijn studententijd, een periode van verloren idealen, jeugdige misstappen en van Italiaanse politieke problemen, en hij ziet in hoe de fouten van toen een weerslag in het heden hebben.

De belofte – Merel Disselkoen (5 juli)

Op het sterfbed van haar moeder doet de achttienjarige Mia haar een belofte. Dit is het begin van een zoektocht naar haar vader, die ze nooit heeft gekend. Wanneer Mia is afgestudeerd, reist ze als fotografe naar township Kraalwater in Zuid-Afrika. In een afgelegen gebied lijkt een onverwacht spoor naar haar vader te leiden. Maar dan kijkt ze de dood in de ogen en komt ze achter het geheim dat haar moeder al die jaren verzwegen heeft.

De detective van Blackfriars Lane – Michelle Griep (11 juli)

In ‘De detective van Blackfriars lane’ van Michelle Griep, het laatste deel in De straten van Londen, houdt Kit zich bezig met het opzetten van een detectivebureau samen met haar vader. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze ook nog voor haar dochter én het huishouden zorgen. Hoe hard ze ook probeert alle ballen in de lucht te houden, soms glipt er toch eentje tussen haar vingers door.

Ondertussen heeft haar man Jackson het te druk met zijn nieuwe baan om Kits moeilijkheden op te merken. Als de nieuwe hoofdinspecteur van het station van Londen is hij de hele dag door de brandjes aan het blussen die zijn vorige werkgever heeft veroorzaakt. Wanneer Kit tegen haar vaders adviezen in een nieuwe vermissingszaak op zich neemt, raken zowel Kit als Jackson hier iets té persoonlijk bij betrokken. En dat niet alleen, ook het leven van hun eigen dochter komt op het spel te staan. Lukt het om Kit en Jackson te ontsnappen aan de chaos die ze zelf hebben veroorzaakt?

Een goed hart – Jackie van Laren (16 juli)

Na een heftige relatiebreuk reist Floor naar Shetland, waar een vriendin tijdens de zomermaanden fietsvakanties begeleidt. Op de fiets in de woeste natuur hoopt ze over het verraad van haar ex heen te komen. Maar haar zelfbeeld laat zich niet zo gemakkelijk repareren, hoe goed ze ook weet te verbergen wat er echt met haar aan de hand is.

Tijdens een storm strandt ze op de afgelegen kampeerplaats van de ontoegankelijke, humeurige Niven, die boven de kliffen in een kasteelruïne woont. In eerste instantie weet Floor niet wat ze van hem moet vinden. Ook hij heeft een verleden waar hij liever niet over praat, hoewel ze elkaar gaandeweg steeds meer in vertrouwen nemen. Hun afscheid is ronduit verwarrend maar de situatie wordt nog ingewikkelder als Floor, eenmaal thuis, voor een loodzware keuze komt te staan.

Vrij stroomt de rivier – Eleanor Shearer (10 juli)

Barbados, 1834. Rachel doet er alles aan om haar vijf kinderen te vinden, die zijn verkocht aan andere plantages. De pas aangenomen wet zegt dat haar volk nu vrij is. Zij kan zich echter pas echt vrij voelen als ze haar kinderen heeft opgespoord. Het is een moeilijke tocht die ze onderneemt – de informatie is vaak onbetrouwbaar, net zoals de mensen die hun hulp aanbieden dat zijn.

Toch zal Rachel haar zoektocht niet opgeven voordat ze weet wat er met haar twee zoons en drie dochters is gebeurd. Pas dan kan ze zich, voor het eerst in haar leven, compleet voelen en tot rust komen. Van de velden van Barbados tot de bruisende markt van Bridgetown, van Brits-Guyana tot de bossen van Trinidad: Vrij stroomt de rivier gaat over een reis vol hoop en is tevens een ode aan familie en de liefde van een moeder.

De bibliotheek van herinneringen – Kate Storey (23 juli)

In De bibliotheek vol herinneringen van Kate Storey bouwt Sally al drieënveertig jaar lang aan haar bijzondere bibliotheek. Elk jaar, op de verjaardag van haar dochter Ella, voegt ze een nieuw boek toe aan haar planken, met voorin een persoonlijke boodschap voor haar dochter. Maar Ella vluchtte tweeëntwintig jaar geleden naar Australië na een verhitte ruzie en keek nooit meer om. En hoewel Sally nog steeds trouw elk jaar op haar dochters verjaardag om middernacht een nieuw boek aan de bibliotheek toevoegt, begint ze haar hoop om haar dochter ooit door de pagina’s te zien bladeren, te verliezen. Dan slaat het noodlot toe en wordt Ella gedwongen terug te keren naar het huis dat ze ooit kende. Ze zal al snel ontdekken dat wanneer één hoofdstuk eindigt, er spoedig een ander zal volgen. Het enige wat ze moet doen, is de bladzijde omslaan…

Leave a Reply

  • (not be published)