MOORDWIJVEN

Posted on september 21, 2017, 6:00 pm
4 mins

Moordwijven bestaat uit thrillerauteurs Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Isa Maron, Liesbeth van Kempen en Marlen Visser.
Een collectief van thrillerauteurs, die een herkenbaar gezicht willen vormen naar lezers, boekhandel en pers door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en pr.

Klik hier voor de columns van de Moordwijven


DE MOORDWIJVEN STELLEN ZICH VOOR:

Anya Niewierra (Kerkrade, 1964) debuteerde in november 2013 met de thriller Vrij Uitzicht. Deze thriller werd genomineerd voor meerdere prijzen. Haar 2e thriller Het Dossier verscheen in januari 2017 en kwam op de shortlist voor de Hebban Thriller Award. Haar derde thriller Het Bloemenmeisje verscheen in het voorjaar van 2020 bij Luijtingh-Sijthoff en won de Hebban Thrillerprijs 2020 en Hebban Thrillerprijs 2022.

Naast auteur is Anya Niewierra ook Algemeen Directeur van VVV Zuid-Limburg en runt zij samen met haar man de toeristische onderneming De Witte Lelie in Mechelen. Meer info op www.niewierra.com.


Ingrid Oonincx (Baarle-Nassau, 1968) is thrillerschrijver, columnist en communicatieadviseur op een hogeschool. Ze studeerde journalistiek en woont met man en twee zonen in Tilburg.

Ingrid heeft zes goed ontvangen thrillers op haar naam staan. In 2021 verscheen haar nieuwste thriller Verdwenen. Pretty Boy (2018), volgens de lezers een aangrijpende pageturner over afkomst en identiteit. In 2016 verscheen Medicijn, een actuele, meeslepende thriller die inspeelt op het verlangen van veel mensen om zo lang mogelijk jong te blijven. Eind 2013 kwam de thriller Sluipweg uit over de impact van een traumatische gebeurtenis op een groep jongere. In 2011 verscheen Botsing een ijzingwekkende psychologische thriller gebaseerd op een ware gebeurtenis. Ingrid debuteerde in 2010 met Nickname, dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller.


Isa Maron is auteur van de Noordzeemoorden, een vierluik over de jonge Kyra Slagter die het raadsel van haar vier jaar eerder verdwenen zus, Sarina, probeert op te lossen. Daarbij ontmoet ze rechercheur Maud Mertens. Samen raken ze betrokken bij enkele mysterieuze zaken, die hen op het spoor van Sarina zetten.

De vier delen Galgenveld, IJskoud, Ritueel en Eindspel verschenen tussen 2014 en 2016 en zijn inmiddels door meer dan 100.000 mensen gelezen en worden beoordeeld met 4+ sterren. Eindspel werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste thriller.

Eerder schreef Isa Passiespel (Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2008), Verboden verleden, Schaduwkant, de minithrillers Vrij Zwemmen en Kerstengel en het fantasy verhaal Spiegeling. In 2018 verscheen bij Storytel de luisterserie Wraakengel.


Liesbeth van Kempen debuteerde bij Uitgeverij De Fontein met Gevaarlijk spel (genomineerde Hebban debuutprijs 2016).

Op 15 januari 2019 verscheen haar tweede boek Verpest, een bloedstollende thriller over de verstrekkende gevolgen van pesten.

Liesbeth was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Zij is mede-oprichtster van Moordwijven.


Marlen Visser (1968) is auteur en schrijfcoach. Ze studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool. Tot voor kort combineerde zij haar baan op het hoofdkantoor van een kinderopvangorganisatie met het schrijven van boeken en verhalen, sinds 2020 is heeft zij zich gericht op het schrijven. Daarnaast geeft zij op verzoek workshops creatief schrijven en organiseert zij schrijfweken.

Marlen is auteur van de thrillers Stem! (genomineerd voor de Schaduwprijs) en Meesterdeal. Voor Storytel schreef zij de luisterserie Latte Macchiato. Haar derde thriller Noodlot verscheen in juni 2020 bij uitgeverij Prometheus.