Titel: De strijd om Gemini De strijd om Gemini
Auteur: Melissa Skaye
Serie: Jeremy Jago #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zilverspoor
Publicatiedatum: augustus 2015
Aantal bladzijdes: 353
Recensie: Amanda

Cover
De cover van De strijd om Gemini is net als bij de voorgaande delen een spiegel of lijst waar je een bos met een gouden poort inziet. Het blijft Young Adult, past wel bij deze doelgroep. Het plaatje in de lijst ziet er mooi uit en past ook goed bij het verhaal. Ik vind hem aantrekkelijker dan van de eerste delen.

Auteur
Melissa Skaye is de auteur van de Young Adult fantasy serie rondom Jeremy Jago en de VT-thrillerreeks met rechercheurs Sanne en Luca in de hoofdrol. In 2016 is het laatste deel van de Jeremy Jago-serie verschenen. Naast het schrijven van boeken is zij ook boekhoudster van het eigen bedrijf van haar man. In april 2017 komt een standalone thriller van haar uit bij uitgeverij Letterrijn, In onschuld. Later dit jaar volgt het vierde deel in de VT-thrillerreeks.

Achterflap
In het derde deel van Jeremy Jago moeten Jeremy, Semi en Cherry naar Zitana voor het derde object van De Macht van Vijf, Gemini. Net wanneer Jeremy zich afvraagt hoe hij dit voor de buitenwereld gesloten dorp binnen kan komen, krijgen Semi en hij een uitnodiging om lessen te komen volgen op Maximaal, de school voor duistere magie van Maximus Grameldi. Maar Jeremy en Semi krijgen daar niet bepaald het onthaal dat ze verwachten. De zoektocht naar Gemini jaagt Jeremy en zijn vrienden over de naargeestige kronkelpaden van Zitana. Het dorp blijkt een gruwelijk oord. De personen die ze ontmoeten gedragen zich vijandig. Alsof dat niet genoeg is, heeft ook Madison Zweers nog een onaangename verrassing voor Jeremy achtergelaten: haar zoon Tjyrre Hills. Hoewel Tjyrre en Jeremy halfbroers zijn, kunnen ze elkaar niet uitstaan. Tjyrre staat op zeer goede voet met de akelige Lichthinderjeugd van Zitana. Onder aanvoering van deze groep jongeren, lijkt alles en iedereen zich tegen hen te keren en moeten Semi, Cherry en Jeremy vrezen voor hun leven. Al snel begrijpt Jeremy dat hij onderdeel is van een vooropgezet duivels plan.

Mening
Een spannend derde deel in de vierdelige reeks. Jeremy komt steeds dichterbij de ontknoping van alles en we komen hierdoor ook steeds meer te weten over Jeremy en Magistraal. Personages worden steeds dieper uitgewerkt waardoor je een steeds beter beeld van ze krijgt. Ondanks alles blijf ik Jeremy wel een beetje een arrogant kereltje vinden maar ik denk dat dit gewoon in zijn persoonlijkheid past. Ik vond het erg leuk dat Cherry hier in een wat andere context in het verhaal wordt gebracht en ik leef erg mee met haar problemen. Ik vind haar een leuke en spontane meid. Nikita vind ik juist wat minder leuk worden doordat ze Jeremy nu ineens meer op afstand probeert te houden, maar ik hoop dat dit in deel vier verandert. Voor Semi is het wel echt een bijzondere ervaring in dit boek nu hij ineens min of meer in hetzelfde leven komt te staan als Jeremy. Ik ben benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen in het laatste boek.

Het verhaal is behoorlijk steady en zit goed in elkaar. Waar in vorige delen het wat moeilijk op gang kwam of het juist erg rommelig overkwam was dat hier erg verbeterd. Het verhaal komt vlot op gang, je wordt zo weer meegesleurd in de gebeurtenissen op Magistraal en alle beslommeringen waar de hoofdpersonen mee te maken krijgen. Persoonlijk denk ik wel dat het belangrijk is dat de serie op volgorde gelezen wordt want anders mis je echt een groot deel van de ontwikkelingen in personages en verhaallijnen. Juist door deze ontwikkelingen in personages en verhaallijnen is het verhaal boeiend en maakt het dat je het volgende deel wil lezen omdat je wil weten hoe het nu toch verder gaat. Ik ben nu ook erg benieuwd naar het laatste deel en het laatste stuk van de strijd die Jeremy, Semi en Cherry moeten leveren.

Het verhaal is lekker vlot geschreven waardoor je snel door het verhaal heen vliegt en voor je het weet is het boek alweer uit. Over het algemeen gezien is het verhaal redelijk spannend, de spanning wordt goed opgebouwd en vooral de stukken in het Kronkelkanon zijn erg spannend en verrassend.

Ik heb mij prima vermaakt met dit derde deel met Jeremy Jago en kijk dan ook uit naar het laatste deel, De erfenis van Lotus. Ik hoop dat alle puzzelstukjes in dit laatste deel op zijn plaats zullen vallen en ben benieuwd hoe Melissa de serie af gaat sluiten.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3

Met deze cijfers kom ik uit op 3,5 ster voor De strijd om Gemini, op naar de 4 sterren voor het laatste deel in de serie?

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)