Titel: De kracht van Assingna De kracht van Assingna
Auteur: Melissa Skaye
Serie: Jeremy Jago #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zilverspoor
Publicatiedatum: augustus 2014
Aantal bladzijdes: 454
Recensie: Amanda

Cover
Ook de cover van het tweede deel is net als bij deel 1 een spiegel of lijst waar je een soort vallei in ziet. Het blijft Young Adult, past wel bij deze doelgroep. Het plaatje in de lijst ziet er duister uit en past ook goed bij het verhaal. Niet heel erg aantrekkelijk, maar vind hem wel beter dan die van deel 1.

Auteur
Melissa Skaye is de auteur van de Young Adult fantasy serie rondom Jeremy Jago en de VT-thrillerreeks met rechercheurs Sanne en Luca in de hoofdrol. In 2016 is het laatste deel van de Jeremy Jago-serie verschenen. Naast het schrijven van boeken is zij ook boekhoudster van het eigen bedrijf van haar man. In april 2017 komt een standalone thriller van haar uit bij uitgeverij Letterrijn, In onschuld. Later dit jaar volgt het vierde deel in de VT-thrillerreeks.

Achterflap
In het tweede deel van de Jeremy Jago-reeks gaat Jeremy’s leven verder op het verborgen en magische eiland Magistraal, waar hij meer te weten komt over zijn gave: de Passage. Wanneer Jeremy hoort over het bestaan van De kracht van Assingna, een magische ketting die lang geleden van een machtige magiër is gestolen, zet hij alles op alles om deze in handen te krijgen. Opnieuw krijgt hij hulp van zijn vrienden Semi en Cherry en van Nikita, het meisje waar hij verliefd op is. Tijdens hun zoektocht stuiten Jeremy en zijn vrienden op veel tegenslag en ondergaan ze allerlei beproevingen. Ze komen op plaatsen die gevreesd en verboden zijn, waaronder het Glasbos. Met gevaar voor hun leven moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren om de ketting te pakken te krijgen. Ook blijkt aartsvijand Madison Zweers weer onaangename verrassingen voor Jeremy in petto te hebben. Zonder dit te weten is Jeremy’s vader Jerry hierin verwikkeld. Jeremy is dan ook niet voorbereid op het ontstellende nieuws dat Madison gedurende al die jaren achter de hand heeft gehouden.

 Mening

 Waardigheid is de spiegel van onze gedachten.

 In het tweede deel leren we Jeremy weer wat beter kennen. Hij woont ondertussen bij zijn vader Jerry op Magistraal en zijn vrienden Cherry en Semi zijn hier elke vrije dag te vinden. Ik vind dat Jeremy al wel iets is gegroeid, maar toch heb ik nog zo mijn bedenkingen bij hem. Hij zit vol goeie bedoelingen, maar toch blijft hij wat arrogant en eigengereid, soms wat naïef. Hij denkt niet altijd heel goed na over de mogelijke gevolgen van een beslissing waardoor hij in mijn ogen soms wat ongeloofwaardige dingen doet. Ik hoop in het volgende deel nog meer over Jeremy te weten te komen en de reden waarom hij af en toe wat arrogant is. De overige personages blijven nog altijd wat oppervlakkig en mogen ook echt nog wat meer verdieping krijgen voor het verloop van het verhaal en de onderlinge relaties.

Het verhaal kwam wat moeilijk opgang. In het begin lijkt het eigenlijk nergens echt naartoe te gaan, waarna er plotseling wat dingen gebeuren die uit het niets lijken te komen. Van hieruit is het verhaal wel een stuk gestructureerder al heeft het even nodig om te settelen. In het begin had ik ook echt een paar kaar het idee het boek weg te leggen hierdoor. Uiteindelijk verloopt het verhaal vlotter dan deel 1 en zijn er minder zijlijnen waardoor het verhaal rustiger aanvoelt. Dit zorgde ervoor dat ik toch nieuwsgierig werd naar het verdere verloop van het verhaal en de avonturen van Jeremy en de rest!

De fantasy-elementen en personages passen goed in het verhaal. De stukken met de spiegel en in het Glasbos zijn goed uitgewerkt. Leuk welke beproevingen ze moeten doorstaan voor ze in het meer in het Glasbos worden gelaten. Ik moet wel zeggen dat ik bij Thijs wel een erg “groot” Hagrid gehalte van Harry Potter voelde, dit had van mij wat minder gemogen. De spanning wordt in dit deel wel beter opgebouwd en vastgehouden dan in deel 1, maar dit mag nog wat constanter.

Na de moeizame start heb ik het tweede deel toch met plezier gelezen en vond het leuk om met Jeremy een nieuw avontuur te beleven op Magistraal. Zoals ik eerder al heb gezegd hoop ik dat Jeremy en de overige personages nog verder zullen groeien en ontwikkelen in het derde deel. Ook hoop ik dat dit deel een vlottere start zal hebben dan deel 2. Ondanks de mindere kantjes aan het boek blijft Jeremy Jago een interessant personage voor een boeiende serie. Ik hoop in het volgende deel verrast te worden!

Spanning: 3
Plot: 2,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 2,5

Ook voor dit tweede deel wordt het dan een nipte 3 sterren voor Jeremy Jago en De kracht van Assingna van Melissa Skaye.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)