Titel: Harry Potter en het Vervloekte kind (deel een & twee) Harry Potter en het vervloekte kind
Auteur: J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
Serie: Harry Potter #8
Genre: Young Adult/Jeugd
Uitgeverij: De Harmonie
Vertaling: Wiebe Buddingh
Publicatiedatum: november 2016
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Cover
Een goeie opvallende cover met een nestje in de vorm van een snaai. In het nestje zit een kind. Je kunt er niet omheen dat het een nieuwe Harry Potter is en ik vind het een mooie en passende cover.

Auteur
J.K. Rowling is enorm bekend geworden met de serie rondom tovenaarsleerling Harry Potter. In deze serie zijn zeven delen verschenen en dit boek is het achtste deel. Van de eerste zeven boeken zijn meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld. Daarnaast heeft ze een roman geschreven Een goede raad en onder het pseudoniem Robert Galbraith heeft ze tot nu toe drie misdaadboeken uitgebracht in de Comoran Strike serie. De nieuwste film Fantastic Beasts and Where to Find Them is gebaseerd op de tovenaarswereld voordat Harry Potter is geboren en Rowling heeft meegewerkt aan het schrijven van het scenario en als producer van de film.

Achterflap
Over het boek/toneelstuk:
Het achtste verhaal. Negentien jaar later Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk zal plaatsvinden in West End in Londen op 30 juli 2016.
Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Mening
Happy! Dat was het eerste wat in mij opkwam toen het boek binnenkwam. Zo blij als een kind in een snoepwinkel zou je kunnen zeggen. We zien onze vrienden terug 19 jaar na dato. Harry, Ron en Hermelien zijn volwassen, getrouwd, hebben een baan en kinderen. Deze kinderen gaan uiteraard ook naar Zweinstein en Albus, de tweede zoon van Harry en Ginny, komt terecht in Zwadderich. Je voelt gelijk dat hij zich hier helemaal niet fijn bij voelt, maar zodra hij een goeie vriend hier krijgt gaat dit beter. Deze vriend is Scorpio, de zoon van Draco Malfidus. Het was heerlijk om al die personages weer terug te zien, over ze te lezen, avonturen met ze mee te maken. Het boek was jammer genoeg binnen 24 uur alweer uit. Van mij mogen er nog meer boeken volgen waarbij de kinderen van Harry, Ron en Hermelien avonturen meemaken op Zweinstein, het voelde als thuiskomen!

Zodra je begint te lezen is het even wennen aan de opzet van het verhaal, aangezien het de originele teksten van het toneelstuk betreft, maar eenmaal bezig merk je daar maar weinig meer van en word je meegezogen in het verhaal. Nieuwe personages worden voldoende uitgewerkt, het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven bekeken waardoor je een duidelijk beeld krijgt van alle personages en hun problemen. Het verhaal is spannend en goed opgezet en voert je mee van heden naar verleden en weer terug. Gewoon weer een heerlijk verhaal wat veel te snel uit was.

Als Potter-fan mag dit boek gewoon niet missen in je collectie. Heerlijk om de oude bekenden terug te zien en kennis te maken met de nieuwe generatie tovenaars. Laat je betoveren door dit nieuwe verhaal. Definitely a must read!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4

Ik kan niet anders dan Harry Potter en het Vervloekte kind 4 sterren geven! J.K. Rowling heeft weer een heerlijk boek afgeleverd. Wanneer komt de volgende?!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)