Titel: Buitenspel gezet
Auteur: Kyra Rutgers
Genre: Roman-Feelgood
Uitgever: Zomer en Keuning
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 280
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Kyra Rutgers is auteur van heerlijke feelgood romans en is chef redacteur bij Sanoma.nl. Buitenspel gezet is haar derde boek.

Achterflap:
Ze volgt haar man blindelings, maar heeft hij wel oog voor haar? In Buitenspel gezet van Kyra Rutgers verhuist Olivia met haar man, trainer/coach Jay, mee naar Cyprus. Daar raakt ze bevriend met drie voetbalvrouwen. Ogenschijnlijk lijken zij te genieten van de glitter en glamour die hun luxeleven met zich meebrengt, maar Olivia realiseert zich steeds meer dat ze is terechtgekomen in een schijnwereld. Donkere dagen getekend door relatiedrama’s, verboden romances en schandalen breken aan. Buitenspel gezet dompelt je onder in een heel andere wereld, met toch voor een groot deel dezelfde sores als de onze.

Mijn mening:
Een goed gekozen titel met een fleurige cover voor een eenvoudig verhaal. Buitenspel gezet is een reallifesoap met fictieve personen. Menig voetbalvrouw zal zich met dit verhaal kunnen identificeren. Alles draait om de mannelijke hoofdpersonen die ervan uitgaan dat vrouwen naar hun pijpen draaien en volgzaam zijn. De vrouwen daarentegen voelen zich onzeker, bang om afgedankt te worden en sommige kampen met hevige jaloezie. Dat geld niet gelukkig maakt, wordt in dit verhaal maar weer eens meer dan duidelijk, de liefde gaat boven alles.

En onthoud: wie kijkt naar het verleden staat met zijn rug naar de toekomst.

Omdat Buitenspel gezet een fictief verhaal is, vind ik het tegenvallen. Het verhaal op zich had meer uitgewerkt moeten worden met gevoel en beleving. Een roman/feelgood moet in mijn ogen een dosis romantiek bevatten, die in mijn ogen in meer of mindere mate beschreven mag worden. Daar ontbrak het in dit geval totaal aan, echt jammer.

De schrijfstijl van Rutgers is prima maar continu vroeg ik me af wanneer er nu echt iets ging gebeuren, helaas bleef deze vraag tot het eind toe onbeantwoord. Als fervent feelgood lezer viel mij dit boek helaas tegen.

Ik geef Buitenspel gezet 2 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)