De raven

Titel: De raven
Auteur: Kass Morgan & Danielle Paige
Serie: De Raven #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Blossom Books
Vertaling: Mariella Manfre
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Cover
De cover was het eerste wat mij opviel en mij direct aansprak. Dat was de grootste reden om het boek überhaupt nader te onderzoeken. De zwarte raaf op de cover met een ring die hij in zijn klauw houdt en een heleboel andere raven op de achtergrond. De quote op de cover triggerde mij direct: ‘De meisjes van deze sociëteit zijn echte heksen.’

Auteurs
Kass Morgan is geboren in New York en heeft een ietwat obsessieve liefde voor boeken, die ontstond toen ze op haar achtste het boek Mallory and the Dream Horse meenam naar haar eigen verjaardagsfeestje. Kass heeft Engels en geschiedenis gestudeerd aan Brown University, waar ze gothic romans las in de bibliotheek en meerdere keren auditie deed voor toneelstukken. Toen Kass was afgestudeerd aan Brown, stak ze de oceaan over om een master in 19e-eeuwse literatuur te halen aan Oxford. Het was net als Zweinstein, maar dan met meer gekostumeerde feestjes.

Danielle Paige is naast de mede-auteur van De Raven ook de New York Times best-selling auteur van de Dorothy Must Die-serie en van Stealing Snow. Ze heeft ook de graphic novel Mera: Tidebreaker geschreven voor DC en is bezig met een serie over de Toverfee van Assepoester. Naast het schrijven van Young Adult-boeken werkt Danielle in de televisie-industrie. Ze heeft een Writers Guild of America Award gewonnen en is meerdere keren genomineerd voor een Daytime Emmy. Danielle is afgestuurd bij Columbia University.

Achterflap
Magie zit in hun bloed.
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven. Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen. Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Mijn mening

Zusterschap. Leiderschap. Trouw. Liefdadigheid.

Na het zien van de cover en het lezen van de achterflap was ik direct erg nieuwsgierig naar het boek, maar had ik geen bepaalde verwachtingen. Ik hoopte gewoon een leuk en spannend verhaal te lezen over heksen. Ik vond het al leuk om kennis te mogen maken met Vivi, net klaar met middelbare school en nu starten aan de universiteit van Westerly. Haar moeder vindt het maar niks, het is gevaarlijk volgens haar. Ze probeert dan ook te voorkomen dat Vivi er naartoe gaat. Vivi snapt niet waarom en laat zich ook niet tegenhouden. Naast Vivi maken we ook kennis met Scarlett, tweedejaars bij Westerly en heks in hart en nieren en lid van de studentensociëteit Kappa Rho Nu.

Wanneer je aan het kwaad komt, komt het aan jou.

Tijdens het rekruteringsfeestje van Kappa Rho Nu wordt Vivi geselecteerd als een van de mogelijke nieuwe leden van de sociëteit. Tijdens de eerste ontgroeningsdag komt ze erachter dat ze een heks is, ze kan het nauwelijks geloven! Ondertussen loopt de relatie tussen Vivi en Scarlett een beetje stroef omdat Vivi op de eerste dag heeft staan kletsen met het vriendje van Scarlett. Vivi en Scarlett zijn leuke personages, ze hebben hun eigen probleempjes en onzekerheden en het is leuk om die vanuit beide kanten mee te maken. Het verhaal wordt namelijk om en om vanuit deze meiden verteld. Ik kon mij goed inleven in de meeste van de onderliggende problemen.

Wanneer een oud-lid ineens op de stoep staat en er onverklaarbare dingen gebeuren (zelfs voor heksen), lopen de gemoederen steeds hoger op. Het kwaad ligt op de loer en de spanning stijgt. Wat is er nu precies aan de hand en uit welke hoek moeten ze de aanval pareren? Als dan ook nog eens de beste vriendin van Scarlett, Tiffany, verdwijnt, is voor Scarlett de maat vol. Er moet nú iets gebeuren. Maar wat er dan gebeurt, dat had niemand kunnen voorspellen…

Een enkele heks is machtig. Een coven is niet te stoppen.

Het verhaal leest lekker vlot, korte hoofdstukken die wisselen van perspectief tussen Vivi en Scarlett en geen al te moeilijke taal. De personages zijn voldoende uitgewerkt, iets meer verdieping in het volgende deel zou leuk zijn. De spanning wordt gedurende het verhaal langzaam opgebouwd om tegen het einde tot een onverwachte uitkomst te ontpoppen.

De Raven is een magisch, spannend en origineel verhaal over jonge heksen in de dop die op zoek zijn naar zichzelf en naar waar hun loyaliteit ligt.

Spanning: 4
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een mooie 4 sterren van De Raven van Morgan & Paige. Ik ben benieuwd naar het volgende deel.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)