Titel: Zie jij mij?Zie jij mij?
Auteur: Saskia M.N.Oudshoorn
Genre: Roman
Uitgever: Sweek
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 251
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Met Zie je mij? bereikte Saskia Oudshoorn de finale van de Sweek – Crime Compagnie Contest. Het verhaal gaat verder in Op eenzame hoogte dat Vrouwenthriller van het jaar werd. Ze volgde schrijf coaching bij Simone van der Vlugt en schreef mee aan een project ‘Geef de pen door’ van Vrouwenthrillers.nl. Binnenkort komt haar nieuwe boek uit.

Achterflap:
De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen trakteert zichzelf voordat ze aan haar eerste baan bij een Amsterdamse krant begint, op een weekje New York. In het vliegtuig ploft een aantrekkelijke man naast haar neer: Stephen. Het klikt bijzonder goed en ze spreken af dat hij haar de stad laat zien. Na een paar intense dagen samen krijgt Eva dramatisch nieuws en moet ze halsoverkop naar Nederland terug. Ze vergeet haar telefoon en de twee verliezen elkaar uit het oog.

Op Eva’s eerste buitenlandse persreis komt ze hem onverwacht weer tegen. Stephen blijkt heel iemand anders te zijn dan hij haar deed geloven, maar ook Eva heeft haar geheimen. Voordat ze de kans krijgen om het uit te praten, dreigt er gevaar voor haar leven.

Mijn mening:
Op de cover staat de zin: ‘Een lekker verhaal voor een zwoele zomeravond,’ maar wat mij betreft ook heerlijk leesvoer voor een koude winteravond onder een dekentje op de bank!

Zie jij mij? is het verhaal van Eva Groen, een jonge vrouw die start met een nieuwe baan en voor de rest tevreden is met wat ze heeft. Volgens mij een leuk iemand om als vriendin te hebben.
Wanneer Eva het lef heeft om alleen een weekje naar New York te gaan ontmoet ze per toeval de aantrekkelijke Stephen. Een stel dat beiden de gunfactor verdient.
Er lijkt al snel iets moois te ontstaan maar als Eva, soms wat chaotisch, vanwege privéomstandigheden haar korte vakantie moet onderbreken, vergeet ze haar mobiel en is ze dus onbereikbaar voor de goddelijke Stephen. Ze pakt in Nederland de draad weer op en gaat aan de slag als journalist. Tijdens een opdracht in Oostenrijk komen ze elkaar toch weer tegen, maar niets was nog wat het leek. Beiden hebben dingen verzwegen en zich anders voor gedaan dan ze waren en als lezer kun je alleen maar hopen dat de liefde sterk genoeg is om alle obstakels te overwinnen. De zoektocht naar liefde wordt overschaduwd door een paar vreemde, soms enge gebeurtenissen. Je leest tussen de regels door dat er iemand is die het op Eva gemunt heeft, maar het blijft lang een raadsel wat er precies aan de hand is. Dit geeft het verhaal een extra touch waardoor het zeker de naam spannende feelgood mag krijgen.

De schrijfstijl van Saskia Oudshoorn leest makkelijk weg, geen ingewikkelde toestanden maar vooral genieten van een romantisch verhaal waar de liefde vanaf spat en de spanning vooral in het tweede gedeelte ruimschoots aanwezig is. De hoofdstukken zijn kort en in het Latijn, daaronder steeds de vertaling. Hier is duidelijk aandacht aan besteed.

Dum vivius, vivamus
-Laten we van het leven genieten zo lang we leven.

Een klein minpunt vond ik wel de ontknoping waar gemeld wordt dat het verhaal nog niet klaar is maar verder gaat in een volgend boek. De laatst zin zorgt ervoor dat je verder wilt lezen……. Mijn interesse in het vervolg is zeker gewekt. Zie je mij? is een heerlijk ontspannend boek om even je zinnen te verzetten en waarbij geen opperste concentratie of hersenbrekers van de lezer vereist wordt.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3
Leesplezier: 5
Psychologie: 2
Plot: 3

Zie je mij? verdient een mooie 3,5 ster.

Bianca

One Comment to: Zie jij mij? – Saskia M.N. Oudshoorn

  1. damma

    november 20th, 2018

    Ik heb ” Zie je mij” in één keer uitgelezen, hartstikke spannend.

    Beantwoorden

Leave a Reply

  • (not be published)