Titel: Room Service
Auteur: Maren Stoffels
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Leopold
Publicatiedatum: September 2019
Aantal bladzijdes: 176
Recensie: Amanda

Cover
Een hele gave cover! Lekker mysterieus met het meisje die een zwarte ballon vasthoudt en de mist op de achtergrond. Mooie kleuren zijn er gebruikt, je ziet gelijk dat het een spannend boek moet zijn.

Auteur
Maren Stoffels (13 januari 1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het. Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een eskimootje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Die publiceerde in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. Sinds dit eerste boek zijn er veel boeken van Maren Stoffels verschenen. De laatste jaren schrijft ze thrillers voor jongeren (12+), waaronder Escape Room, Fright Night en Room Service. Met deze thrillers werd ze meermaals genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

Achterflap
Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxehotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

Mijn mening 

Soms is níets horen beter dan íets horen.

Alleen de cover van Room Service trok mij al enorm aan, een beetje een It-gevoel als je hem ziet. We maken in het boek kennis met de vier vrienden Fender, Kate, Lucas en Linne. Voor de verjaardag van Kate zijn ze uitgenodigd in een super de luxe hotel om dit te vieren. Je merkt al snel dat Fender ergens mee zit, maar wat dit precies is blijft onduidelijk. Alleen dat er vorig jaar op de verjaardag van Kate iets verschrikkelijks is gebeurd. Linne weet van niks want die kenden ze toen nog niet.

Eenmaal in het hotel krijgen ze via de roomservice allemaal dreigbriefjes en opdrachten. Fender probeert dit eerst nog te verbergen, maar al gauw blijkt dit onmogelijk. Je wordt meegezogen in een soort kat-en-muisspel tussen de brievenschrijver en de vrienden. Maar ook onderling broeit er het nodige. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Fender en Linne en hele korte stukjes vanuit de dader. Leuke verdeling, dit geeft een heel diverse inkijk in het verhaal. Het blijft ook heel lang onduidelijk hoe de vork nu uiteindelijk in de steel zit en de ontknoping was voor mij een complete verrassing!

Het verhaal is lekker spannend en heerlijk vlot te lezen. Maren Stoffels heeft een heerlijke schrijfstijl, niet te moeilijk, lekkere korte hoofdstukken. Een enorm vlot te lezen, spannende Young Adult.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een mooie 4 sterren voor Room Service van Maren Stoffels.

Amanda

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)