Titel: Het staat in de sterren
Auteur: Marijke Vos
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 122
Recensie: Danielle

Over de auteur

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze studeerde sociaalpedagogische hulpverlening in Nijmegen en werkt al jaren als hulpverlener in de zorg. Daarnaast is ze freelance copywriter. Eerder verscheen van haar de roman Ik kom je halen. Naast haar passie voor schrijven, is Marijke boeknerd, schoenverslaafd (wat serieuze vormen aanneemt) en wijnfanaat. Ze houdt van uitslapen, boeken aaien, Downton Abbey en The Big Bang Theory.

Achterflap/Samenvatting

Het staat in de sterren is een aanstekelijke feelgood roman over de rebelse Miranda, die haar zus Jennifer naar Canada volgt. Deze los te lezen novelle is een spin-off die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigde.

Miranda kan alleen maar toekijken wanneer Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft ze noodgedwongen achter in Nederland. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet, en wanneer ze ervan overtuigd raakt dat haar zus haar hulp nodig heeft, krijgt ze het toch voor elkaar dat ze haar achterna mag. Net als de rust lijkt wedergekeerd in Rainbow Lake wordt er iets gevonden wat mogelijk te maken heeft met de zojuist afgeronde zaak. Jennifer heeft sheriff Branson beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen, Miranda daarentegen deinst nergens voor terug. Samen met Samuel Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van de lokale krant The Rainbow Weekly, gaat ze erop af. Maar hun zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland: samenwerken is niet altijd even gemakkelijk als je elkaars tegenpolen bent. Is hij echt zo’n saaie yup, of speelt er meer?

Mijn mening

Wie bekent is met de schrijfstijl van Marijke Vos begint met heel veel plezier aan deze Feelgood Roman. Geen must maar zeker wel een aanrader is om eerst Van Chanel naar Flanel te lezen aangezien je je dan meteen in de sfeer kan verplaatsen die er in Rainbow Lake heerst.

Miranda is een meid die al meer op haar kerfstok heeft en hierdoor onder toezicht staat in Nederland.  Zodra ze toestemming krijgt om naar haar zus te gaan, die door niet alleen het vinden van een lijk in de problemen is gekomen, maar ook nog een ex heeft die haar lastig blijft vallen.
Eenmaal aangekomen in Rainbow Lake komt er leven in het stadje en nadat er een nieuwe redacteur start bij krant voel je de haat-liefde verhouding al snel groeien tussen Miranda en de nieuwe baas.
Maar is die man wel te vertrouwen? Miranda heeft zo haar bedenkingen of komt dit gewoon omdat ze al snel achterdochtig is met de ervaring die ze heeft door haar verleden?
Haar zus Jennifer is minder op haar hoede aangezien ze zich helemaal verlaat op haar ‘vriendje’ sheriff Branson.

Het maakt volgens mij iet uit wat de sheriff tegen mijn zus zegt. Hij kan haar er nog van overtuigen dat er olifanten op de maan leven.

Deze novelle is weer een heerlijke pageturner en Marijke weet de juiste verhouding tussen feelgood en spanning te beschrijven. De plot zorgt ervoor dat er nog een vervolg geschreven kan worden want er blijft nog wel een nieuwsgierigheid over wat er gaat gebeuren met enkele personages.

Ik geef Het staat in de sterren 4 sterren.

Danielle

PS: Ja, het einde is perfect ?

Follow my blog with Bloglovin

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)