Titel: DEFY DEFY
Auteur: L.J. Shen
Serie: Sinners of Saint #0.5
Genre: New Adult
Uitgeverij: Tinteling Romance
Publicatiedatum: Maart 2020
Vertaling: Nikki Greveling
Aantal bladzijdes: 105 (e-book)
Recensie: Yfke

Auteur
L.J. Shen is een internationale bestsellerauteur van eigentijdse romantiek en New Adult boeken. Ze woont in Noord-Californië met haar man, zoontje en dikke kat.
Voordat ze settelde, reisde L.J. de hele wereld over, waarbij ze vele vriendschappen sloot. Haar vrienden kunnen tot hun vreugde meedelen dat ze vreselijk gezelschap is, altijd verjaardagen vergeet en nooit eens een kerstkaart stuurt.
Ze geniet van de kleine dingen in het leven, zoals tijd doorbrengen met haar familie en vrienden, lezen, HBO, Netflix, en Stephen James stalken via internet. Ze leest tussen de drie en vijf boeken per week en is ervan overtuigd dat Crocs en matjes verboden moeten worden.

Achterflap
Mijn naam is Melody Greene en ik heb iets slechts gedaan.
Ik heb seks gehad met een van mijn studenten, in zijn laatste jaar van de middelbare school.
Meerdere keren zelfs…
In verschillende posities.
Ik ben naar bed geweest met een van mijn studenten en ik heb ervan genoten.
Ik ben naar bed geweest met een van mijn studenten en ik zou het zo nog een keer doen.

Mijn naam is Melody Greene en ik ben ontslagen als lerares. Ik heb de walk of shame gedaan à la Cersei Lannister toen ik het kantoor van de directrice verliet, nadat zij had gedreigd om de politie te bellen.
Mijn naam is Melody Greene en ik heb iets slechts gedaan, omdat het me een goed gevoel gaf.
Het was het allemaal waard, en dit is waarom.

Mijn mening
Een luchtig tussendoortje lezen is geen overbodige luxe in crisistijd. Ik kende de Sinners of Saint-serie van L.J. Shen helemaal niet, maar DEFY (deel 0.5) leek me een leuk (New Adult) leesuitstapje.

Al snel merkte ik dat het fijn was geweest om de serie toch alvast te kennen. In een novelle kun je nu eenmaal minder kwijt dan in een compleet boek, er is geen tijd en ruimte om aandacht te besteden aan de personages, hun ontwikkeling en de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt. In DEFY komen deze factoren wat mager over als je niet op z’n minst een boek uit de serie gelezen hebt. De plot is hierdoor ook minder overtuigend.

Of ik aan de schrijfstijl was gewend als dit een boek en geen novelle was geweest, betwijfel ik. Zinnen zoals ‘Ik keek niet naar hem zoals een lerares dat zou doen. Maar zoals een vrouw naar hem zou kijken.’ en ‘Mijn lichaam zong een liedje en alleen Jaime kende de lyrics’ (de lyrics, niet de tekst, dus – ook het woord ‘blowjob’ bleek niet te vertalen) spraken me niet echt aan. Ze deden me een beetje denken aan een romannetje uit de Bouquetreeks, terwijl meer moderne, originele beschrijvingen juist zo leuk zijn bij New Adult.

Al met al kon DEFY me niet echt overtuigen en kan ik er helaas niet meer aan geven dan 2,5 ster.

Yfke

Leave a Reply

  • (not be published)