Titel: Genadeloze Koning
Auteur: Meghan March
Serie: Mount #1
Genre: New Adult
Uitgeverij: SVM Publishing
Vertaling: Jen Minkman
Publicatiedatum: Februari 2019
Aantal bladzijdes: 166
Recensie: Miriam

Over de auteur 

De sprong van bedrijfsjurist naar romance auteur was er een in het diepe, maar het is een sprong waar New York Times-, #1 Wall Street Journal- en USA Today-bestellerauteur Meghan March nooit spijt van heeft gekregen. Ze schreef meer dan 30 boeken, die in bijna twaalf verschillende talen zijn uitgegeven en waarvan er miljoenen zijn verkocht aan liefhebbers van dit genre. Ze is een nomade in hart en nieren en je kunt haar vinden in de bossen van de Pacific Northwest, waar ze nog lang en gelukkig leeft met haar eigen Alpha-held.   

Het verhaal 

Keira Kilgore heeft de whisky distilleerderij van haar vader overgenomen. Het gaat echter niet goed met De Zeven Zonden en Keira houdt amper het hoofd boven water. Na de dood van haar man Brett (die zich ook met de distileerderij bezighield) komt Keira erachter dat hij grote schulden heeft gemaakt.  
Lachlan Mount is de ongekroonde koning van New Orleans. Hij heeft in die stad de touwtjes in handen, voor en achter de schermen en je wil niet bij hem in het krijt staan. 
Brett heeft voor zijn dood een groot bedrag geleend bij Mount en Lachlan komt die schuld bij Keira innen. Keira krijgt een week de tijd om met het geld over de brug te komen. Lukt dat haar niet, dan accepteert Mount ook iets anders: haar.   

De meeste mannen durven me niet eens in de ogen te kijken, maar deze vrouw durft mij openlijk de oorlog te verklaren.

Keira Kilgore is de wanhoop nabij als blijkt dat haar man Brett voor zijn dood een lening heeft afgesloten bij de gevaarlijkste man van New Orleans, Lachlan Mount. Ze zit al diep in de schulden en deze kan ze er niet bij hebben. Ze heeft geen idee waar ze het geld vandaan moet halen, maar ze is ook niet van plan om haarzelf aan Mount over te dragen. Het lijkt er echter op dat ze geen keus heeft. Ze heeft zeven dagen uitstel van betaling gekregen en ze probeert op alle mogelijke manieren geld bij elkaar te krijgen. Elke dag vindt ze een briefje waarin wordt afgeteld. Een manier van Mount om Keira te laten weten dat hij haar in de gaten houdt, maar Keira geeft nog niet op. 
Als de zeven dagen voorbij zijn en het Keira niet gelukt is het geldbedrag bij elkaar te krijgen, heeft ze geen andere keuze en geeft ze zich met geheven hoofd over aan Lachlan Mount.   

In mijn stad is maar een koning en dat ben ik.

Lachlan Mount is gewend te krijgen wat hij wil en regelmatig denk ik tijdens het lezen ‘wie denk je wel dat je bent?!’. Een sterke, dominante man die voornamelijk door angst regeert, maar nu zijn match gevonden lijkt te hebben. Keira Kilgore is niet bepaald op haar mondje gevallen en is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Is ze bang? Ja, maar doet haar uiterste best het niet te laten blijken en laat overduidelijk merken dat ze zich verzet. Maar hoe lang houdt ze dat vol?   

Niets is wat het lijkt. Of misschien is alles precies zoals het lijkt.

Meghan March is een van de betere auteurs in dit genre. Kleine waarschuwing: als je liever zoetsappige romantiek leest, dan moet je niet bij haar zijn. Haar verhalen hebben altijd net even een wat duisterder randje en March weet haar verhalen inhoud te geven; haar personages hebben iets te vertellen en worden stevig neergezet. Genadeloze Koning is het eerste deel in een trilogie en dat merk je wel. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd, Keira en Mount worden aan de lezer voorgesteld waarbij met name Lachlan Mount nog een mysterie blijft. Dit eerste deel eindigt met een cliffhanger van jewelste en ik ben blij dat deel 2, Rebelse Koningin, al op me wacht!   

3,5 ster voor Genadeloze koning. 

 

Miriam 

Leave a Reply

  • (not be published)