Titel: Dicht bij jou
Auteur: Karen Cleveland
Genre: Thriller
Uitgeverij: AW.Bruna
Vertaling: Edzard Krol
Publicatiedatum: Januari 2020
Aantal bladzijdes: 367
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Karen Cleveland heeft acht jaar als analist voor de CIA gewerkt, waarvan de laatste zes jaar bij terrorismebestrijding. Ze heeft haar masters gehaald aan Trinity College in Dublin en aan Harvard University. Ze woont in Noord-Virginia met haar man en twee zonen.

Achterflap:

Een rare sensatie maakt zich van me meester: een gevoel dat ik de persoon die voor me staat niet ken, ook al betekent hij meer voor me dan wie ook.

Je gaat de slaapkamer van je zoon binnen. Het is een rotzooi, zoals altijd. Je ruimt wat vieze borden op, pakt wat kleren van de grond en doet de kast open om ze terug te hangen.
En dan zie je het. Iets dat je zo schokt dat het bijna niet echt bij je binnenkomt. Je realiseert je iets verschrikkelijks.
Je eigen zoon is gevaarlijk.

Mijn mening:
Dicht bij jou is het verhaal van Stephanie en haar zoon Zachary, een verhaal wat in zijn geheel gebaseerd is op vertrouwen. Stephanie voedt haar zoon alleen op, vader is uit beeld en haar werk als hoofd op de afdeling Interne zaken komt op de eerste plaats. Zij is gedurende het hele verhaal de centrale sleutelfiguur, de pion in haar eigen spel.

Wanneer Steph ontdekt dat ze haar eigen zoon misschien wel niet kan vertrouwen wringt ze zich in allerlei bochten om hem buiten schot te houden. Ze gaat hier ver in maar naar haar zoon toe laat ze duidelijk steken vallen. Het verhaal wordt verteld vanuit de ik-persoon, in dit boek vond ik dat met momenten wat storend, te veel zinnen die met ik beginnen. Veelal leest een verhaal vanuit de ik-persoon prettig en worden emoties intens beleefd, maar hier ontbrak het daar in mijn ogen deels aan. De spanning in Dicht bij jou is zeker aanwezig maar laat mij niet op het puntje van mijn stoel zitten. Qua verhaallijn heeft Cleveland geen gebruik gemaakt van ingewikkelde complotten maar is het wel een race tegen de klok om op tijd in te grijpen. Het is een verhaal wat alleen maar verliezers kent.

Dicht bij jou schaar ik onder een matig tot gemiddelde thriller, zeker geen verhaal wat me bij zal blijven, de schrijfstijl wist mij niet te raken en ook de thema’s en ontknoping vond ik niet boeiend genoeg.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 2
Plot: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 3
Psychologie: 2

Helaas is Dicht bij jou voor mij maar 2,5 ster waard.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)