Titel: De strijd om de meteoor De strijd om de meteoor
Auteur: Anna Ruhe
Serie: De magische apotheek #3
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Vertaling: David Orthel
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 296
Recensie: Amanda

Cover
Ik blijf enthousiast over de covers van de boeken. Ze zijn zo aantrekkelijk door de mooie kleuren en de glitters. Ze trekken echt de aandacht. Daarnaast zijn ze gewoon ook lekker mysterieus door de parfumwolkjes en vele flesjes.

Auteur
Anna Ruhe groeide op in Berlijn en wilde graag ijscoboer worden, tot ze erachter kwam dat dat niet betekende dat ze zelf de hele dag ijs mocht eten. Daarna overwoog ze mariene biologie, tot ze erachter kwam dat dat niet betekende dat ze de hele dag tussen de haaien mocht zwemmen. Uiteindelijk werd ze schrijver van De magische apotheek. Najaar 2020 verschijnt het vierde deel van de serie.

Achterflap
Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt.

Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…

Mijn mening

Dit kon toch niet wáár zijn!
Het kón gewoon niet!
En toch stond het daar. Mijn grootste vrees was werkelijkheid geworden…

De voorgaande delen waren erg spannend, dus ik was reuzebenieuwd hoe het verder zou gaan met sentifleur Lucie, haar broertje Benno en vriendje Mats. Gelukkig verscheen dit derde deel alweer lekker snel en kon ik mij verder wentelen in de spannende avonturen en nieuwe geuren in de Magische apotheek onder Villa Evie. En wat voor avonturen!

Nadat ze dachten dat ze de Eeuwigen hadden uitgeschakeld, blijk niks minder waar te zijn. Ze zinnen op wraak! Maar hoe kan dat? Want Lucie en Mats hebben toch het enige meteorenpoeder in bezit? Of is de vorige eigenaar van de Magische apotheek, Daan de Bruijn, misschien niet helemaal eerlijk geweest? Om te voorkomen dat iedereen wordt betoverd door de leider van de Eeuwige, Syrell de Richemont, moeten ze alles op alles zetten.

Wie niet liefheeft is makkelijker te sturen.

Wat een heerlijk spannend avontuur was dit weer! Zo fijn om de bekende personages weer tegen te komen en achter zulke spannende geheimen aan te gaan. Leuk dat de broer van Mats, Leon, ook meer in het verhaal betrokken wordt. Ik ben ook benieuwd wat dat voor de volgende delen gaat brengen. Een lekkere en eenvoudige schrijfstijl, leest super vlot. Waar ik in het vorige deel vond dat er een redelijk aantal moeilijke woorden werd gebruikt, gezien de leeftijdscategorie van 9+, en er soms erg lange zinnen in het boek stonden, had ik dat hier eigenlijk vele malen minder. Heerlijke boeken voor jong én oud! Want wie kan er nu niet een beetje magie in zijn leven gebruiken?

Het verhaal van De strijd om de meteoor is mysterieus, spannend, boordevol actie en avontuur maar met een enorme dosis vriendschap en opkomen voor elkaar. Een mooie les binnen een heerlijk mysterieus verhaal.

De strijd om de meteoor krijgt van mij 4,5 magisch sprankelende sterren en smaakt naar meer!

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)