Titel: De laatste troef
Auteur: Sandra Brown
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Ans van der Graaff en David Orthel
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 430
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sandra Brown is geboren en getogen in Texas. Ze was model, actrice en tv-presentatrice voor ze als schrijfster debuteerde. Inmiddels staat haar naam garant voor romantische spanning. In 2008 werd ze door International Thriller Writers uitgeroepen tot Thriller Master.

Achterflap:
FBI-agent Drex Easton zit al jaren achter een misdadiger aan die hij ervan verdenkt acht rijke vrouwen te hebben vermoord. De enige overeenkomst tussen de zaken is dat er ‘een nieuwe man’ in het leven van de slachtoffers zou zijn. Drex is ervan overtuigd dat Jasper Ford, de man die hij kent als Weston Graham, de moordenaar is.
Jasper Ford is sinds kort getrouwd met Talia Shafer, een succesvolle, rijke zakenvrouw. Drex gaat undercover als hun nieuwe buurman, maar er dreigt een onvoorzien probleem: Drex voelt zich enorm aangetrokken tot Talia. Maar is Talia een onschuldig slachtoffer of een medeplichtige?

Mijn mening:
Sandra Brown is een auteur waarvan ik al vele boeken heb gelezen, haar verhalen vallen allemaal onder de Romantic Suspense, te vergelijken met Karen Rose en Nora Roberts. Sandra Brown weet spanning op te bouwen en ondertussen subtiel de liefde te laten opbloeien. In De laatste troef draait het om Drex Easton En Talia Shafer, Talia is getrouwd met Jasper Ford, de persoon die Drex in beeld heeft als misdadiger, maar klopt dit ook?

Het verhaal begint als Drex besluit op slinkse wijze het leven van Talia en Jasper binnen te dringen. Er wordt een kat-en- muisspel gespeeld waarin beiden zowel de kat als de muis zijn.

De laatste troef is wat mij betreft niet het beste verhaal van Sandra Brown. Ik mis uitdaging, alles is vrij voorspelbaar, err had wat mij betreft wel wat meer spanning in mogen zitten. Geen verrassend plot maar alles loopt zoals gepland, dat is jammer.

Ook qua liefdesperikelen is het vrij afgeraffeld, voorspelbaar, iets meer romantiek had er wel uitgedragen mogen worden. Toch blijf ik van mening dat Sandra Brown goed is in haar genre, maar net zoals bij Karen Rose en Nora Roberts zijn sommige verhalen wat minder, volgende keer hopelijk weer een verhaal van betere kwaliteit. Desalniettemin heb ik het boek toch met plezier gelezen, dat is dan toch de schrijfstijl die me aanspreekt en ervoor zorgt dat ik het boek niet weg kan leggen. Het genieten, niet te veel nadenken en alles om je heen vergeten is zeker wel gelukt.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Plot: 3
Psychologie: 2

De laatste troef krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)