Namens uitgeverij Hamley Books mochten wij een leesclub organiseren voor de young adult Gebroken Adem van Latoya Morris.

Voor de leesclub werden zes deelnemers geselecteerd. Deze keer waren de gelukkigen: Patricia Koster, Amarins Elzinga, Bianca Bloemers-Vos, Flore Vandelook, Shannon Claessens en Tazzy Jenninga. Namens Thrillers & More nam Manon deel aan de leesclub. Uiteraard was de schrijfster zelf ook van de partij.
De leesclub werd gehouden onder leiding van Alexander, die ook het eindverslag maakte.

 

VOOR HET LEZEN

Patricia De cover spreekt me zeker aan! Ik vind ‘m echt prachtig, een beetje mysterieus. Ik zou dit boek zeker oppakken in de boekhandel. Ik houd erg van mythen en sagen, en door de tekst op de cover word ik extra nieuwsgierig naar het verhaal.
Tazzy Prachtige cover, mysterieus, geeft me een goed idee van het genre. Ik zou hem zeker oppakken. De cover springt eruit. Mooie kleuren en hij valt zeker op tussen andere boeken.
Amarins Ik vind de cover prachtig. Mysterieus vind ik het woord dat erbij past. Echt heel mooi. Dit boek zou ik zeker oppakken in de boekwinkel. Het mysterieuze trekt je als lezer. Je gaat dan zeker de achterflap lezen omdat je door de cover nieuwsgierig wordt.
Manon Mooie cover, die ik zeker zou oppakken in de winkel. Deze valt op vanwege het kleurgebruik, waardoor je automatisch de achterkant gaat lezen.
Flore Ik vind de kleuren van de cover heel aantrekkelijk. Ook de tekst ‘Wat als een mythe …’ vind ik best intrigerend. Ik zou het boek wel oppakken, omwille van de cover en ook omdat het een mooie dikte heeft.
Shannon Ik zou als ik deze cover zie gelijk aangetrokken zijn, mysterieus en spannend.
Bianca De cover vind ik mooi. Zeker het kleurgebruik. Echter zou ik het boek op het eerste gezicht eerder als roman inschatten, vooral in combinatie met de titel. Ik zou hem dus laten liggen. Terwijl de zin die op de cover staat m.b.t. de mysterieuze mythe mijn aandacht heeft.

TIJDENS HET LEZEN

Patricia Wat ik echt mooi vond waren deze zinnen: Verliefdheid is een sprankje magie. Zelfs de pure goedheid van een enkel mens is magie.
Tazzy Wat een heerlijke sfeer. Ik denk dat ik het meeste heb met Judith. Ze is beschermend en vertrouwd dingen niet snel.
Amarins Ik kan alleen maar zeggen: Wauw. Wat een prachtig verhaal, vlot leesbaar, bijna filmisch beschreven. Een echte aanrader. En identificeren met een persoon wil ik het niet noemen, maar die Patrick vind ik toch een superleuke kerel. Ook een naïeve kerel tot nu toe!
Manon Het verhaal bevalt mij zeker, verhalen met legendes en mythes erin verwerkt spreken mij sowieso wel aan. Vlotte schrijfstijl en Ierland wordt mooi beschreven, ik wil er nu zelf ook wel naartoe!
Flore Het boek leest enorm vlot. De sfeer wordt heel mooi weergegeven. Ik had wel wat schrik voor het thema zeemeerminnen, maar dat is zo goed aangepakt dat ik er helemaal mee weg ben. Om eerlijk te zijn vind ik Patrick maar een sukkel. Hij mag best wat meer opkomen voor zichzelf. Ik voel meer voor Judith en Amber.
Shannon Wow, ik word er nu helemaal in meegezogen. Echt zo knap dit. Ik vind alleen Patrick een beetje een naïeve gozer, en zijn zusje vind ik dan weer precies het tegenovergestelde.
Bianca Het boek leest makkelijk weg. Voor mijn gevoel word ik mee teruggenomen naar mijn jeugd waarbij ik de serie De Vijf van Enid Blyton altijd las. Ik bleef maar doorlezen en de tijd vervloog dan snel. Ik begrijp nu ook wat er met young adult boeken wordt bedoeld.

Pfff, uit. Tot tranen geroerd door het verhaal en de schrijfwijze. Mijn hoofd zit nu vol. Het is niet het genre boek waar ik van houd maar dit is met veel kennis, gevoel en passie geschreven. Een echte aanrader voor fantasyliefhebbers.

NA HET LEZEN

Patricia De laatste hoofdstukken vond ik erg fijn om te lezen. Er wordt verteld wat er precies is gebeurd, dat is niet altijd zo.
Ik kende deze schrijfster niet, maar heb echt genoten van het boek! De schrijfstijl was erg prettig en vlot. Vooraf verwachtte ik een boek vol mystiek en dat is uitgekomen.
Tazzy Er is me veel bijgebleven, maar het mooiste vond ik het einde toen alles duidelijk werd. En de aangespoelde (wal)vissen. De titel geeft de sfeer van het boek nog meer kracht.
Lekker vlotte schrijfstijl. Dat ben ik van haar gewend. Stapje voor stapje wordt het spannender, de plot is erg mooi. Ontroerend. Ze heeft me geraakt. Ik ging op en neer met emoties. Dat is erg bijzonder.
Amarins De mooiste scène vond ik toch wel het laatste deel, waarin alles duidelijk wordt. Ik vond het eigenlijk wel emotioneel!
Wat een prachtige personages bevat dit boek. Je leert ze goed kennen en kunt je inleven in deze personen. Vooral Patrick heeft mijn hart gestolen. Wat een lieverd, maar ook soms een zeer naïeve vent!
Ik had nooit iets van Latoya gelezen, maar kan alleen maar zeggen: Wauw. Dit genre lees ik eigenlijk nooit, ik vond het leuk om nu kennis te maken. Een beetje mystiek, vooral ook veel liefde en spanning. Daarbij een heerlijk vlotte schrijfstijl maakt het boek tot een toppertje.
Mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen! Het was genieten en ik ben blij dat ik met deze club mee heb mogen doen.
Manon Ik vind het altijd lastig om mij met een mannelijk hoofdpersoon te identificeren en zeker omdat ik mij in het begin nog weleens aan hem ergerde. Geen idee of ik hetzelfde zou doen, zoiets kan je pas zeggen als je zelf in die situatie zit.
Vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken, daar houd ik wel van. Aangezien het mijn eerste boek van deze auteur is, kan ik nog niets zeggen over haar schrijfstijl, maar hij bevalt mij wel.
Shannon De verwachtingen zijn dik waargemaakt. Ik vind de personages erg goed, maar ze staan wel ver van me af. Dat is natuurlijk niet erg, want iedereen is anders. In het begin ergerde ik me aan Patrick, maar dat is positief bijgedraaid bij mij. Verschillende keren heb ik gedacht: ‘Ja, zo zal het gaan’, en dan toch werd ik verrast. Top gedaan!
Bianca Zelf kan ik me niet identificeren met een van de hoofdrolspelers. Maar de naïviteit en de invloed van de liefde zijn, zeker op die leeftijd, heel herkenbaar. Liefde maakt blind.
Heerlijk vind ik de omschrijvingen van Ierland.
De laatste hoofdstukken zijn zo mooi om te lezen. Zo aandoenlijk, daarmee heeft Latoya mij echt geraakt. De schrijfstijl is vlot en modern en nodigt uit om dit in een adem uit te lezen.
Flore Ik kan me vinden in de achterdocht van Patrick, maar verder vind ik hem in het begin nogal een sukkel. Hij heeft de steun van zijn zus heel erg nodig. Ik denk niet dat ik door het verhaal heen dezelfde keuzes zou hebben gemaakt.
Het verhaal is vlot geschreven, de ideale schrijfstijl voor een young adult boek, en wordt goed opgebouwd. Er zit een bepaalde spanning in. Alles start met de proloog die de interesse meteen wekt. Ik verwachtte een goed young adult boek te lezen en deze verwachting werd lichtjes overtroffen omdat ‘goed’ de lading niet voldoende dekt.

Patricia, Tazzy, Amarins, Shannon: 5
Bianca: 4,5
Manon, Flore: 4

 

Hiermee komt de leesclub Gebroken Adem van Latoya Morris tot een gemiddelde eindscore van 4,5 ster.

Alle deelnemers bedankt voor de actieve deelname, uitgeverij Hamley Books bedankt voor de recensie-exemplaren en Latoya Morris voor de enthousiaste reacties in de leesclub.

Alexander

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)