Titel: Steenkoud
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Dark Elements #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Louise Willenborg
Publicatiedatum: April 2020 (Nieuwe Nederlandse uitgave)
Aantal bladzijdes: 401 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms, haar man en hond Apollo. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap/Samenvatting
Layla – half demon, half wachter – ziet het even niet meer zitten. De jongen op wie ze al jaren een oogje heeft is onbereikbaar, en haar familie, de wachters, vertrouwen haar niet meer. Bovendien mist ze Roth. Om Layla te redden, heeft hij zich opgeofferd, waarna hij spoorloos is verdwenen. Hij begreep haar beter dan wie dan ook.
Heel veel slechter kan het niet gaan, denkt Layla. Maar dan verandert alles. Haar krachten ontwikkelen zich en ze blijkt meer te kunnen dan ooit mogelijk was. Als er opeens een onverwachte bezoeker voor haar deur staat, zet dat haar wereld op zijn kop.

Zie voor meer informatie over haar boeken: www.zomerenkeuning.nl

Mijn mening.
Deel 2 van de Dark Elements-serie Steenkoud gaat verder waar deel 1 ophield. Roth is verdwenen en het ziet er naar uit dat hij niet terugkeert. Layla voelt zich rotter dan ze zich ooit heeft gevoeld. De wachters van de clan vertrouwen haar niet en nog erger: haar gave om zielen te zien, raakt Layla kwijt. Nu Roth weg is, probeert Zayne haar te troosten. Hij is er altijd voor haar en ze worden closer dan Layla ooit had verwacht. Alleen kan ze Zayne niet kussen, vanwege haar demonisch probleempje. Alleen Zayne kust haar op een dag wel en er gebeurt niets?? Hoe kan dit, is ze haar demonische krachten kwijt? Kan ze dan toch een normaal meisje worden, in hoeverre normaal dan normaal is in haar wereld. Layla weet zich met haar gevoelens geen raad, want er is ook nog Roth. Die knappe demon die zich heeft opgeofferd in ‘Witheet’ en in de vuurpoelen van de hel zit. Dan keert Roth terug en heeft vreselijk nieuws. Er is een Lilin geboren, een demonenras dat met een aanraking een ziel kan wegnemen. Door zijn terugkeer staat heel Layla’s leven op haar kop, want voor wie moet ze kiezen? Een klassieke driehoeksverhouding in een wachter/demonen jasje..heerlijk!

Het gemis van Roth voelde alsof de deur naar een leven, waar je nooit van had durven dromen, met een harde klap voor je neus werd dichtgesmeten.

Een goed en vlot geschreven verhaal, de karakters worden nog verder uitgewerkt en je voelt het verdriet dat Layla meemaakt. De wachters die haar niet vertrouwen, haar liefde voor Zayne en Roth en wie ze moet kiezen? Zayne die er altijd al voor haar was of Roth, de demon die niet altijd de waarheid vertelt. Het verhaal zit vol twists, humor en verdriet en nergens heb ik het idee dat het verhaal afzwakt. Armentrout kan gewoon zo fijn schrijven, ik weet niet hoe ze het doet, maar met elk boek word ik gewoon meer fan!

Roth kwam de zitkamer in lopen met een schaal zoutjes in zijn handen. Hij liet zich naast me op de bank vallen en keek me lang aan voordat hij een handvol in zijn mond propte. Alleen hij kon iets zo gulzig eten en er toch sexy blijven uitzien. Verdomde demon.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

4,5 ster voor Steenkoud

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)