Draco

Titel: Draco
Auteur: Rani de Vadder
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 202
Recensie: Leontine

Cover
Een prachtige illustratie siert de voorkant. Het is door het gebruik van de kleuren bij de illustratie direct duidelijk dat het hier om een fantasyverhaal gaat.

Auteur
Rani De Vadder is studente Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels aan de Universiteit Antwerpen. Ze heeft jarenlang kortverhalen en gedichten op Wattpad gepubliceerd. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, schrijven, schilderen en lange boswandelingen maken. Bron: Hebban.nl

Achterflap/samenvatting
Ieder jaar worden de Internationale Drakendagen gehouden, het meest befaamde toernooi van de Verenigde Drakenlanden. Ook Rowan en haar Zwarte draak Gideon schrijven zich in voor deze spannende wedstrijd. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. De Verenigde Drakenlanden staan volledig op hun kop. Rowan blijft gebroken en alleen achter. Zal het haar lukken om haar trauma te overwinnen? Of zorgt haar verdriet ervoor dat de eeuwige vrede van de Drakenlanden tot een einde komt?

Mijn mening
Prinses Rowan woont in Nachtland, een land met prachtige zwarte draken. De draken worden bij de geboorte gekoppeld aan hun “baasjes” en Rowan is gekoppeld aan draak Gideon.

Naast Nachtland zijn er nog drie landen met elk hun eigen kleur draak. Eens per jaar wordt er tussen de Verenigde Drakenlanden een wedstrijd gehouden tijdens de Internationale Drakenlanden. Hoewel Rowan misschien nog aan de jonge kant is, schrijft zij zichzelf in. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk en de landen staan volledig tegenover elkaar. Rowan overleeft, maar dan begint het pas echt: lukt het haar om weer de oude te worden, of blijft ze verdrietig en machteloos?

Draco is het eerste kinderboek van de hand van Rani De Vadder. Zij heeft al gedebuteerd met Toxine in het young adult genre, maar Draco is duidelijk voor een iets jongere doelgroep. En hoewel ik duidelijk niet in de doelgroep pas, heb ik erg genoten van dit boek. Het verhaal is prachtig verwoord en heeft ook een duidelijke boodschap: vriendschap overwint alles.

Ondanks dat het fantasy is voelt het boek als heel realistisch. Mensen zullen veel herkennen over de relaties die er worden besproken. Rani De Vadder gebruikt mooie, maar voor de doelgroep begrijpelijke zinnen. Een aantal keer wordt de spanning even flink opgevoerd, maar dat maakt dat je eigenlijk het boek in één ruk uit wil lezen.

Dit jeugdboek van Rani De Vadder is prachtig en zal menig kind aanspreken. Ik geef Draco 4,5 ster.

Leontine

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)